«Θα ΄ρθουν κι άλλοι από ΝΒΑ»

Στα ίδια γραφεία όπου ο πρόεδρος της Χαλυβουργικής και της Αrcadia Shipmanagement κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει συνάψει συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων, οι γιοι και συνεχιστές του έργου του κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έβαλαν χθες τις υπογραφές τους στο μεγαλύτερο (από οικονομικής άποψης) αθλητικό «deal» της δεκαετίας ξοδεύοντας 20 εκατ. δολάρια για να εντάξουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού τον 25χρονο φόργουορντ των Ατλάντα Χοκς Τζος Τσίλντρες ! Ο ...

Στα ίδια γραφεία όπου ο πρόεδρος της Χαλυβουργικής και της Αrcadia Shipmanagement κ. Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος έχει συνάψει συμφωνίες εκατομμυρίων δολαρίων, οι γιοι και συνεχιστές του έργου του κκ. Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος έβαλαν χθες τις υπογραφές τους στο μεγαλύτερο (από οικονομικής άποψης) αθλητικό «deal» της δεκαετίας ξοδεύοντας 20 εκατ. δολάρια για να εντάξουν στο δυναμικό του Ολυμπιακού τον 25χρονο φόργουορντ των Ατλάντα Χοκς Τζος Τσίλντρες ! Ο αμερικανός μπασκετμπολίστας πέρασε από την οδό Δραγατσανίου 8 στο Σύνταγμα και, αφού το προηγούμενο βράδυ είχε πάρει την απόφαση να αφήσει τις ΗΠΑ και να αγωνιστεί στην Ευρώπη, υπέγραψε τα απαραίτητα έγγραφα και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα για τα επόμενα τρία χρόνια αφήνοντας ανοικτό… παράθυρο για το ΝΒΑ με σχετικούς όρους αποδέσμευσης στο τέλος καθεμιάς από τις τρεις χρονιές που προβλέπει το συμβόλαιό του.

Εν συνεχεία, ο Τσίλντρες, μετρ των καρφωμάτων και δημιουργός ορισμένων από τα θεαματικότερα χάιλαϊτ των τεσσάρων τελευταίων ετών (όσο αγωνίστηκε στα Γεράκια), επέστρεψε στο ξενοδοχείο του, όπου παρουσιάστηκε ενώπιον των εκπροσώπων του Τύπου δηλώνοντας- ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις- διψασμένος για τίτλους με τη νέα ομάδα του. «Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλος σύλλογος.Από τη στιγμή που ήλθα στην Αθήναη επιλογή μου ήταν εύκολη.Θέλω αυτό που θέλουμε όλοι,δηλαδή τίτλους. Είχα μιλήσει με τον Ολυμπιακό τις προηγούμενες ημέρες και μόλις ήλθα εδώ μου λύθηκαν όλες οι απορίες» ήταν οι πρώτες κουβέντες του αποφοίτου του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, ο οποίοςμετά το προχθεσινό γεύμα που είχε με τον προπονητή του Ολυμπιακού κ. Παναγιώτη Γιαννάκη έδειξε να αντιλαμβάνεται ότι «η φιλοσοφία μας ταιριάζει και θα δουλέψω σκληρά με τους νέους συμπαίκτες και τους προπονητές μου για να εκπληρώσουμε τους στόχους μας». Είναι πάντως αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Τσίλντρες είναι ένας από τους ελάχιστους αμερικανούς παίκτες με εξασφαλισμένη δουλειά στο ΝΒΑ που αποφάσισε να έλθει σε τόσο μικρή ηλικία στην Ευρώπη, ωστόσο είχε έτοιμη την απάντηση και για αυτό: «Είναι καλό που έκανα την αρχή και έσπασα τον πάγο ώστε να ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες του ΝΒΑ. Αυτό που θέλω όμως είναι να κατακτήσουμε τίτλους με τον Ολυμπιακό». Εδειξε μάλιστα ενημερωμένος και για τους φίλους της ομάδας: «Εχω καλή εικόνα για τον κόσμο του Ολυμπιακού.Εμαθα ότι είναι ενθουσιώδης και φωνάζει πολύ. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τον ικανοποιήσω».

Εν τω μεταξύ ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ κ. Π. Αγγελόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση της μεταγραφής τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Το περίμενα ότι θα δεχθεί την πρόταση που του κάναμε.Απλώς ήλθε,μας γνώρισε και υπέγραψε το συμβόλαιό του.Είναι η πρώτη φορά που ένας παίκτης τέτοιου επιπέδου έρχεται στην Ευρώπη σε τόσο μικρή ηλικία». Προσέθεσε δε ότι η μεταγραφή του Τσίλντρες μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη, «αρκεί να βρεθούν και άλλοι έξυπνοι παίκτεςπου θα ακολουθήσουν το παράδειγμά του». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κ. Γ. Αγγελόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «δεν έχει ξαναγίνει τέτοια μεταγραφή.Είναι μια μεγάλη επιτυχίααλλά η σημαντικότερη θα είναι οι τίτλοι». Οταν του ζητήθηκε πάντως να αποκαλύψει τι ακριβώς ζήτησαν αυτός και ο αδελφός του από τον αμερικανό μπασκετμπολίστα κατά την υπογραφή του συμβολαίου του, ο κ. Γ. Αγγελόπουλος εμφανίστηκε αινιγματικός: «Αυτά δεν λέγονται…».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.