Να κληθεί στη Βουλή ο κ. Χριστοφοράκος

Αίτημα για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του κ. Μ.Χριστοφοράκου διατύπωσαν εγγράφως χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που με συντονισμένες κινήσεις επιχειρούν να πιέσουν την κυβέρνηση να δεχθεί την κοινοβουλευτική διερεύνηση του σκανδάλου με τις μίζες της Siemens. Με ξεχωριστά έγγραφά τους το ΠαΣοΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ ζητούν, μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος υπήρξε γενικός διευθυντής της Siemens Ηellas ως τον περασμένο Δεκέμβριο και θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, να κληθούν και οι νυν διοικούντες τη θυγατρική στην Ελλάδα κκ.

Αίτημα για κλήση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του κ. Μ.Χριστοφοράκου διατύπωσαν εγγράφως χθες όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης που με συντονισμένες κινήσεις επιχειρούν να πιέσουν την κυβέρνηση να δεχθεί την κοινοβουλευτική διερεύνηση του σκανδάλου με τις μίζες της Siemens.

Με ξεχωριστά έγγραφά τους το ΠαΣοΚ, το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΛΑΟΣ ζητούν, μαζί με τον κ. Χριστοφοράκο, ο οποίος υπήρξε γενικός διευθυντής της Siemens Ηellas ως τον περασμένο Δεκέμβριο και θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία των «μαύρων ταμείων» της γερμανικής εταιρείας στη χώρα μας, να κληθούν και οι νυν διοικούντες τη θυγατρική στην Ελλάδα κκ. Ρ. Φίσερ και Ελ. Ελευθεριάδης, γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος αντιστοίχως.

Αν και οι βουλευτές των τεσσάρων κομμάτων τονίζουν την ανάγκη να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών, το αίτημά τους δεν αναμένεται να ενεργοποιηθεί πριν από τις αρχές του προσεχούς Οκτωβρίου, καθώς προσκρούει στην άρνηση της κυβέρνησης, η οποία διά του προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα είχε διαμηνύσει πρόσφατα- σε απάντηση ανάλογης πρότασης του προέδρου του ΠαΣοΚ κ. Γ.Παπανδρέου – ότι η εν λόγω Επιτροπή δεν συνέρχεται τους θερινούς μήνες που το Κοινοβούλιο λειτουργεί σε τμήματα διακοπών.

«Είναι ανεπίτρεπτο να κυκλοφορούν ελεύθερα άτομα όπως ο κ. Χριστοφοράκος, να βγάζουν τη γλώσσα στον πολιτικό κόσμο και να μην έρχονται στη Βουλή» σχολίασε ο τέως πρόεδρος της Βουλής κ. Απ. Κακλαμάνης, ο οποίος υπογράφει μαζί με τους κκ. Ευ.Βενιζέλο και Φ. Πετσάλνικο το αίτημα για λογαριασμό του ΠαΣοΚ, ως συμμετέχοντες στην Επιτροπή Θεσμών.

Ανάλογα αιτήματα υπέγραψαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο κ. Αθ.Πλεύρης εκ μέρους του ΛΑΟΣ ζητεί, πλην των τριών, να κληθούν και άλλα διευθυντικά στελέχη και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Siemens Ηellas, όπως οι κκ. Π. Τζανετάκης, Δ. Δενδρινός , Θ. Στράτος, Δ. Παναγιωτίδης , Π. Γ. Μίλντε και οι κυρίες Μαγδαληνή Καπότη-Τασεδάτη και Αικατερίνη Ζώη.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.