Το ταλέντο περίσσευε αλλά οι Νέοι ναυάγησαν στην Τσεχία

Δύο στόχους διεκδικούσε η εθνική ομάδα των Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Την πρόκριση στη β΄ φάση της διοργάνωσης και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009. Κανέναν από τους δύο δεν κατάφερε να πετύχει, παρ΄ ότι η παρθενική συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφαλιζόταν με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη φάση των ομίλων. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τελευταία θέση στον όμιλό της χάνοντας την Κυριακή στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα από την Αγγλία με 3-0.

Δύο στόχους διεκδικούσε η εθνική ομάδα των Νέων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Την πρόκριση στη β΄ φάση της διοργάνωσης και τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2009. Κανέναν από τους δύο δεν κατάφερε να πετύχει, παρ΄ ότι η παρθενική συμμετοχή της σε παγκόσμιο πρωτάθλημα εξασφαλιζόταν με την κατάκτηση της τρίτης θέσης στη φάση των ομίλων. Η ελληνική ομάδα κατέλαβε την τελευταία θέση στον όμιλό της χάνοντας την Κυριακή στον τρίτο και καθοριστικό αγώνα από την Αγγλία με 3-0. Προηγούμενα είχε έρθει ισόπαλη 1-1 με την Ιταλία και 0-0 με την Τσεχία, οι οποίες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση.

Ο μόνος που έβγαλε θετικά συμπεράσματα από τη διπλή αποτυχία της ελληνικής ομάδας ήταν ο προπονητής της κ. Αλέξης Αλεξίου, δηλώνοντας ότι επιτυχία ήταν από μόνη της η συμμετοχή στην τελική φάση της διοργάνωσης. Διά γυμνού οφθαλμού ήταν πάντως φανερό ότι οι έλληνες ποδοσφαιριστές, ενώ σε ταλέντο δεν υστερούσαν των αντιπάλων τους, σε επίπεδο τακτικής η ομάδα που συγκροτούσαν ήταν ένα επίπεδο κάτω από την Ιταλία, την Τσεχία, πολλώ δε μάλλον από την Αγγλία από την οποία συνετρίβη.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι στίβος για να είναι ικανοποιημένος ο κ. Αλεξίου μόνο από τη συμμετοχή. Στις διεθνείς διοργανώσεις εκτός από τους παίκτες δίνουν εξετάσεις και οι προπονητές. Στον τομέα αυτόν η ΕΠΟ απέτυχε παταγωδώς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.