Πέταξε με αυξημένο το μπάτζετ

Το μεταγραφικό σταυρόλεξο του Ολυμπιακού παραμένει δυσεπίλυτο, όμως ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ως την επιστροφή της ομάδας από το Ερμελο της Ολλανδίας έπειτα από εννέα ημέρες ελπίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν αποκτήσει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές. Ετσι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Θρύλου στον γ΄ προκριματικό γύρο για την είσοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε χθες για την Ολλανδία, όπου θα διεξαχθούν τρεις φιλικοί αγώνες.

Το μεταγραφικό σταυρόλεξο του Ολυμπιακού παραμένει δυσεπίλυτο, όμως ο κ. Ερνέστο Βαλβέρδε ως την επιστροφή της ομάδας από το Ερμελο της Ολλανδίας έπειτα από εννέα ημέρες ελπίζει ότι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν αποκτήσει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές. Ετσι θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του Θρύλου στον γ΄ προκριματικό γύρο για την είσοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης σεζόν. Η αποστολή της ομάδας αναχώρησε χθες για την Ολλανδία, όπου θα διεξαχθούν τρεις φιλικοί αγώνες. Σήμερα με αντίπαλο την Εμεν (ΕΤ1, 19.30), στις 23 Ιουλίου με την Γκρόνιγκεν και στις 26 Ιουλίου με την Τβέντε.

Μετά το μεταγραφικό ραντεβού των κκ. Σωκράτη Κόκκαλη, Γιάννη Χρυσικόπουλου και Βαλβέρδε στις προπονητικές εγκαταστάσεις στον Ρέντη, ο πρωταθλητής αναμένεται να εντείνει τις προσπάθειές του για τις επόμενες προσθήκες από την αγορά του εξωτερικού. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι στόχοι έχουν ξεκαθαρίσει και ότι ο κ. Χρυσικόπουλος αναμένεται να συνεχίσει τις επαφές το Σαββατοκύριακο, προκειμένου στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να αναχωρήσει για το δεύτερο μεταγραφικό ταξίδι του.

Αλλωστε από χθες το διαθέσιμο μπάτζετ του Ολυμπιακού για την ολοκλήρωση των μεταγραφών είναι και τυπικά μεγαλύτερο: οι Ερυθρόλευκοι έχουν δαπανήσει περίπου 6,5 εκατ. ευρώ για τις προσθήκες των Γιάννη Παπαδόπουλου, Γιώργου Γκαλίτσιου, Αβραάμ Παπαδόπουλου και Οσκαρ Γκονζάλες, ενώ παραχώρησαν τον Λιονέλ Νούνιες στην Ιντεπεντιέντε αντί 2 εκατ. ευρώ και τον Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα στην Αλ Αραμπί του Κατάρ αντί 3 εκατ. ευρώ. Τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία φιλοξενούσαν χθες την είδηση της μεταγραφής του πρώην ποδοσφαιριστή της Πόρτσμουθ και της Νιούκαστλ στην Αλ Αραμπί.

Οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ισχυρίζονται ότι θα διαθέσουν περί τα 12 εκατ. ευρώ για την περαιτέρω ενίσχυση του συλλόγου, αλλά η πολύ καλή παρουσία του Γ. Παπαδόπουλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων και η πιθανή παραμονή του Μίκελ Αλόνσο στην ομάδα ενδεχομένως να μειώσει τις μεταγραφές σε δύο επιθετικούς και σε έναν αριστερό χαφ..

Ολα δείχνουν ότι πέρα από τα «εργαλεία» και τις ψαγμένες λύσεις που έχει ζητήσει ο κ. Βαλβέρδε από το οικείο για τον ίδιο πρωτάθλημα της Πριμέρα Ντιβιζιόν, θα πρέπει να αναμένεται και μία μεταγραφή από τον πρόεδρο του συλλόγου, ο οποίος γνωρίζει πώς θα «ζεστάνει» τους οπαδούς της ομάδας εν όψει της έναρξης της σεζόν.

Το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στη σχετική λίστα του Ολυμπιακού είναι του ουρουγουανού περιφερειακού επιθετικού Ερνέστο Σεβαντόν , ο οποίος όμως κοστολογείται περί τα 6 εκατ. ευρώ από τη Σεβίλλη. Πάντως αν ισχύουν όσα γράφονται τις τελευταίες ημέρες στον ισπανικό Τύπο, ο κ. Βαλβέρδε έχει βάλει στο μάτι και άλλον αριστερό χαφ που έχει περάσει από τη Λίβερπουλ. Και αν ο 22χρονος Αργεντινός Σεμπάστιαν Λέτο είναι ένας παίκτης που απασχολεί τον Ολυμπιακό, όπως παραδέχονται οι ιθύνοντες του συλλόγου, οι Ισπανοί τονίζουν ότι το ίδιο ισχύει και με ακόμη έναν αριστερό χαφ που προσπάθησε- ανεπιτυχώς- να κάνει καριέρα στο «Ανφιλντ» υπό τον κ. Ράφα Μπενίτεθ. Ο λόγος για τον 24χρονο Χιλιανό Μαρκ «speedy» Γκονζάλες, το προσωνύμιο του οποίου καταδεικνύει το μεγάλο προσόν της ταχύτητάς του.

Ο γεννημένος στη Νότιο Αφρική χιλιανός ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να αντεπεξέλθει στις ιδιαιτερότητες της Πρέμιερσιπ, επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μπέτις και η ενδεχόμενη μεταγραφή του κοστολογείται περίπου στα 3 εκατ. ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.