Oυσιαστική και όχι προσχηματική ενότητα αξίωσε χθες από τα στελέχη του ΠαΣοΚ ο κ. Γ.Παπανδρέου, αφήνοντας μεταξύ όλων των άλλων και αιχμές για ελλιπή υποστήριξη των πρωτοβουλιών του κόμματος από όλα τα στελέχη. Απάντησε έτσι εμμέσως στα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τον τρόπο λήψης αποφάσεων στο κόμμα.

Συζητώντας με βουλευτές της Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη διάρκεια γεύματος στον Ταξιάρχη Χαλκιδικής, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ σημείωσε μεταξύ των άλλων ότι «η ενότητα πρέπει να είναι πολιτική και όχι (να κρίνεται από το) να φωνάζω κάθε φορά έναν από τον Σκανδαλίδη, έναν από τον Βενιζέλο και έναν από τον Παπανδρέου». Κατά τη συζήτηση με τους βορειοελλαδίτες βουλευτές (απουσίαζαν οι περισσότεροι βουλευτές Θεσσαλονίκης, μεταξύ των οποίων οι κυρίες Χρύσα Αράπογλου, Εύα Καϊλή και οι κκ. Ευ.Βενιζέλος, Ι.Μαγκριώτης ), ο κ. Παπανδρέου θέλησε να υπογραμμίσει ότι το ΠαΣοΚ πρέπει να φύγει μπροστά και συμπλήρωσε ότι το κόμμα «δεν βάζει πλάτη στις ενέργειές μας όταν χρειάζονται πολλαπλασιαστές στις πρωτοβουλίες μας». Επιπλέον ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πρέπει να ενεργοποιηθούν όλοι και προσέθεσε ότι ο ίδιος δεν ξεχωρίζει κανέναν αλλά δεν υπάρχουν και προαπαιτούμενα για κανένα στέλεχος.

Μιλώντας για τη συγκυρία εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι πιέσεις των σκανδάλων για την κυβέρνηση θα ενταθούν και επανέλαβε ότι ο ίδιος θα συνεχίσει τον «ανένδοτο κατά της διαφθοράς» και θα είναι άτεγκτος για όσους εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Σχολιάζοντας, τέλος, τη σύγκρουση με το ΚΚΕ ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι «είπαμε μια κουβέντα και η ΝΔ με τα ΜΜΕ που ελέγχειτο έκανε σημαία».