Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες που του επέτρεψε η πτωτική συνεδρίαση τερμάτισε ο γενικός δείκτης, αφού ενωρίτερα πιέστηκε ως και τις 3.100 μονάδες, με το αρνητικό διεθνές κλίμα να διαμορφώνει και πάλι την τάση. Αρχικά ο γενικός δείκτης επιχείρησε να ξεκινήσει θετικά, αλλά πολύ σύντομα και μάλιστα δύο φορές προσέκρουσε στις 3.195 μονάδες που αποτέλεσαν το υψηλό της ημέρας, καθώς επικράτησαν οι πιέσεις στη συνέχεια. Στην καθοδική του πορεία ο γενικός δείκτης υποχώρησε ως το χαμηλό των 3.

Με τις μικρότερες δυνατόν απώλειες που του επέτρεψε η πτωτική συνεδρίαση τερμάτισε ο γενικός δείκτης, αφού ενωρίτερα πιέστηκε ως και τις 3.100 μονάδες, με το αρνητικό διεθνές κλίμα να διαμορφώνει και πάλι την τάση. Αρχικά ο γενικός δείκτης επιχείρησε να ξεκινήσει θετικά, αλλά πολύ σύντομα και μάλιστα δύο φορές προσέκρουσε στις 3.195 μονάδες που αποτέλεσαν το υψηλό της ημέρας, καθώς επικράτησαν οι πιέσεις στη συνέχεια.

Στην καθοδική του πορεία ο γενικός δείκτης υποχώρησε ως το χαμηλό των 3.100,71 μονάδων μόλις συμπληρώθηκε το πρώτο δίωρο, απ΄ όπου ανέκαμψε σταδιακά για να κλείσει στο τοπικό υψηλό των 3.155,11 μονάδων με απώλειες 0,72%, περιορίζοντας δραστικά τις απώλειες που κατέγραψε στο χαμηλό της ημέρας, όπου υποχωρούσε σε ποσοστό 2,42%. Η βελτίωση της εικόνας της αγοράς οφείλεται κυρίως στην εξασθένηση των πιέσεων στα blue chips, αρκετά εκ των οποίων επανήλθαν σε ανοδική τροχιά στο δεύτερο μέρος της συνεδρίασης. Η εκτόνωση των πιέσεων αποτυπώθηκε στις περιορισμένες απώλειες του δείκτη FΤSΕ20, o οποίος υποχώρησε κατά το μικρότερο ποσοστό (-0,51%) έναντι των άλλων βασικών δεικτών της αγοράς, ενώ παράλληλα κατόρθωσε να κλείσει υψηλότερα της κρίσιμης τεχνικά περιοχής των 1.696 μονάδων και συγκεκριμένα στις 1.699,67 μονάδες, όταν ενδοσυνεδρικά πιέστηκε ως τις 1.666,33 μονάδες.

Επίσης, και οι μικρότερες κατηγορίες της αγοράς βελτίωσαν εν μέρει την εικόνα τους προς το τέλος και οι δείκτες FΤSΕ40 και FΤSΕ80 έκλεισαν με απώλειες 1,24% και 1,08% αντίστοιχα.

Ο αμιγής τζίρος της αγοράς υποχώρησε ελαφρώς έναντι του αντίστοιχου της Τρίτης και διαμορφώθηκε στα 230,4 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική αξία των συναλλαγών σε πακέτα ανήλθε στα 9,5 εκατ. ευρώ. Η σχέση ανοδικών και καθοδικών μετοχών βελτιώθηκε έναντι της ενδοσυνεδριακής κατά το κλείσιμο, όπου 65 μετοχές ενισχύθηκαν, 157 υποχώρησαν και 102 διατήρησαν τις τιμές τους αμετάβλητες, εκ των οποίων όμως οι 60 δεν έκαναν πράξεις, καθώς συνεχίστηκε η συναλλακτική απαξίωση σε σημαντικό μέρος της αγοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον των 40 μετοχών κατέγραψαν νεότερα χαμηλά στη διάρκεια της συνεδρίασης, μεταξύ των οποίων και οι: Εθνική Τράπεζα, ΟΤΕ, Τιτάν, Γενική Τράπεζα, Ιntracom, Ιntralot, Ηellas Οn Line, Τράπεζα Ελλάδος, Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, Jumbo, Fourlis, Frigoglass, Ελληνική Τεχνοδομική, Μηχανική, ΑΓΕΤ Ηρακλής, Μαΐλλης και Ρroton Βank.

Μετοχές
Εθνική Τράπεζα: Ενώ στα τελευταία λεπτά η μετοχή έκανε λίγες πράξεις με θετικό πρόσημο στα 25,62 ευρώ, τελικά έκλεισε με απώλειες 1,17% στα 25,30 ευρώ, ενώ κατέγραψε νωρίτερα το χαμηλό τριών ετών στα 24,88 ευρώ. Με βάση την αναμενόμενη κερδοφορία στα 1,7 δισ. ευρώ στο σύνολο της διανυόμενης χρήσης, το Ρ/Ε της μετοχής διαμορφώνεται στο 7,3.

ΟΠΑΠ: Η αμυντική συμπεριφορά του τίτλου σε όλο το διάστημα της πτωτικής πορείας της αγοράς (υποχώρησε κατά 16%, έναντι 39,07% του γενικού δείκτη από την αρχή του έτους), του επέτρεψε να έλθει στη δεύτερη θέση, μετά την Εθνική Τράπεζα, σε κεφαλαιοποίηση, ξεπερνώντας τον ΟΤΕ και την ΕFG Εurobank που πέρασαν στην τρίτη και στην τέταρτη θέση της σχετικής κατάταξης. Η ανάκαμψη του τίτλου σημειώθηκε στο τέλος της συνεδρίασης και έκλεισε κατά 0,88% υψηλότερα, στα 22,80 ευρώ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.