«Η ΝΔ έχει πάρει μίζες από τη Siemens»

Τη βαρύτατη καταγγελία ότι η κυβερνητική παράταξη έχει « πάρει μίζες από τη Siemens » διατύπωσε από του βήματος της Βουλής ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, εξαπολύοντας βολές κατά του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή ο οποίος, όπως είπε, «σιωπά και εξαφανίζεται για να μη δώσει λόγο». Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή την επιχειρούμενη «νομιμοποίηση» των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική παράταξη, υποστηρίζοντας ότι «συνδέεται με αρκετές παρανομίες και παραβιάσεις της νομιμότητας» .

Τη βαρύτατη καταγγελία ότι η κυβερνητική παράταξη έχει « πάρει μίζες από τη Siemens » διατύπωσε από του βήματος της Βουλής ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Αλαβάνος, εξαπολύοντας βολές κατά του πρωθυπουργού κ. Κ.Καραμανλή ο οποίος, όπως είπε, «σιωπά και εξαφανίζεται για να μη δώσει λόγο».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή την επιχειρούμενη «νομιμοποίηση» των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβερνητική παράταξη, υποστηρίζοντας ότι «συνδέεται με αρκετές παρανομίες και παραβιάσεις της νομιμότητας» .

«Είστε ένα κόμμα το οποίο αποδεδειγμένα έχει πάρει μίζες από τη Siemens, με βάση όλα τα στοιχεία που έχουν έλθει στα γερμανικά Δικαστήρια» είπε σε έντονο ύφος ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν εξαίρεσε από την κριτική του την ηγεσία της Δικαιοσύνης, προσθέτοντας: «Οσο κι αν λειτουργεί εδώ το φίλτρο Σανιδά, κάποτε θα πάψει να λειτουργεί αυτό το φίλτρο» .

Υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδίδεται σε «προσπάθειες αντιπερισπασμού» με το «άνοιγμα» άλλων «μετώπων» για να περιορίσει τις εντυπώσεις από τις αποκαλύψεις για τη διαφθορά, ο κ. Αλαβάνος συνέχισε λέγοντας: «Επρεπε ο πρόεδρος του κόμματός σας να δώσει λόγο και να μας πει αν είναι ή δεν είναι αλήθεια αυτά για τη ΝΔ αντί να σιωπά, αντί να εξαφανίζεται και να μην απαντάει στις ερωτήσεις που κάνει σήμερα όλη η κοινωνία».

Απαντώντας, ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Λυκουρέντζος μίλησε για «αβάσιμα και ατυχή επιχειρήματα που εξυπηρετούν τον λαϊκισμό» και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε εξαρτήσεις ούτε δεσμεύσεις» . Επιτιθέμενος δε εμμέσως και στην αξιωματική αντιπολίτευση, συμπλήρωσε: «Ουδείς μπορεί να σπιλώνει την πολιτική ζωή της χώρας κόμματα και πολιτικούς- χωρίς αποδείξεις, και μάλιστα να εκδίδει αφίσες κατά της Δικαιοσύνης που λοιδορούν το έργο της». Εκ μέρους του ΠαΣοΚ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Χρ.Παπουτσής επανέλαβε το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για άμεση σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής καθώς, όπως τόνισε «είναι υποχρέωση όλων των πολιτικών δυνάμεων να περισώσουν την τιμή του πολιτικού συστήματος για να μην καθίσταται όμηρος της φημολογίας». «Η τιμή αυτού του πολιτικού συστήματος δεν σώζεται με τίποτε» σχολίασε από την πλευρά του ΚΚΕ ο βουλευτής κ. Ι. Ζιώγας, ενώ ο κ. Κυρ. Βελόπουλος από τον ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι όσο αρνείται η κυβέρνηση τη διερεύνηση του σκανδάλου τόσο περισσότερο θα «βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα» .

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.