Να γίνει παιχνίδι μπάσκετ, όχι πόλεμος!

Τ ο ποτάμι της... βίας δύσκολα γυρίζει πίσω, αλλά έστω και την ύστατη ώρα- προτού το οικοδόμημα όχι μόνο του μπάσκετ αλλά του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού συνολικά βυθιστεί ολοσχερώς στον βούρκο των χούλιγκαν- οι πρωταγωνιστές των γηπέδων επιχειρούν να στήσουν... φράγμα συνιστώντας ψυχραιμία και ο εισαγγελέας να «φοβερίσει» τους ταραξίες με απειλές! Ο σημερινός (21.00, ΕΤ1) πέμπτος τελικός της Α1 μπάσκετ ανδρών στο ΟΑΚΑ, εκτός από αναμέτρηση Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού ...

Τ ο ποτάμι της… βίας δύσκολα γυρίζει πίσω, αλλά έστω και την ύστατη ώρα- προτού το οικοδόμημα όχι μόνο του μπάσκετ αλλά του ελληνικού επαγγελματικού αθλητισμού συνολικά βυθιστεί ολοσχερώς στον βούρκο των χούλιγκαν- οι πρωταγωνιστές των γηπέδων επιχειρούν να στήσουν… φράγμα συνιστώντας ψυχραιμία και ο εισαγγελέας να «φοβερίσει» τους ταραξίες με απειλές! Ο σημερινός (21.00, ΕΤ1) πέμπτος τελικός της Α1 μπάσκετ ανδρών στο ΟΑΚΑ, εκτός από αναμέτρηση Παναθηναϊκού- Ολυμπιακού (2-2 νίκες) για την ανάδειξη του εφετινού πρωταθλητή, αποτελεί και τεστ ανθρωπιάς, σεβασμού και στοιχειώδους αθλητικής παιδείας και κουλτούρας! Μας βλέπουν και στην Ευρώπη, οπότε ας μην εξευτελιστεί άλλο το άθλημα, που τουλάχιστον σε επίπεδο εθνικής ομάδας έχει κάνει υπερήφανη την Ελλάδα.

«Προσπαθούμε όλοι να είμαστε συγκεντρωμένοι στο πέμπτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό,το οποίο θα κρίνει τον τίτλο. Επειδή όμως είμαστε άνθρωποι, σκεφτόμαστε και τι θα γίνει στις εξέδρες.Γι΄ αυτότο πιο σημαντικό είναι να υπάρχει ηρεμία. Ο κόσμος πρέπει να είναι συγκρατημένος. Ας σκεφτούν όσοι φτάσουν στο σημείο να πετάξουν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο αν θα ήθελαν να βρίσκονται εκείνοι στη θέση μας:έρμαια στις διαθέσεις ελάχιστων ευτυχώς ανεγκέφαλων» ήταν η επίσημη τοποθέτηση του Δημήτρη Διαμαντίδη μέσω του blog του, για να συμπληρώσει: «Ο κόσμος να φωνάξει, να χειροκροτήσει, αλλά να είναι κόσμιος. Το μπάσκετ είναι απλώς ένα όμορφο παιχνίδι, όχι πόλεμος!».

Ο αμερικανός γκαρντ του Ολυμπιακού Ρόντρικ Μπλέικνι (πρώην συμπαίκτης του Διαμαντίδη στον Ηρακλή) γνωρίζει περίπου τι να περιμένει: «Ξέρω ότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι ιδιαίτερα φανατισμένη,ξέρω ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού θέλουν πολύ να κατακτήσουν το πρωτάθλημα,αλλά και εμείς έχουμε την ίδια θέληση και θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε. Σε αυτά τα παιχνίδια δεν υπάρχουν μυστικά και τακτική, αλλά συγκέντρωση, πάθος και καρδιά.Και φυσικά να επιτρέψουν οι οπαδοί να παιχτεί μπάσκετ, χωρίς διακοπές και ασχήμιες».

Χθες πάντως ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ επέβαλε στον Ολυμπιακό ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών (θα την εκτίσει την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο), καθώς και πρόστιμο 9.000 ευρώ για τα όσα κατέγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνος του επεισοδιακού τέταρτου τελικού στο ΣΕΦ.

Εν τω μεταξύ, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταξύ των εκπροσώπων των «αιωνίων», της Αστυνομίας και του αθλητικού εισαγγελέα κ. Κώστα Σιμιτζόγλου ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:

1. Να παραμείνουν κενές δύο κερκίδες πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού.

2. Να μείνουν κενές οι οκτώ πρώτες σειρές στο πτυσσόμενο «πέταλο» κοντά στον πάγκο των φιλοξενουμένων.

3. Να γίνουν διπλοί έλεγχοι κατά την είσοδο των οπαδών (δικαίωμα εισόδου έχουν μόνο οι οπαδοί του Παναθηναϊκού).

4. Να υπάρχουν 11 διμοιρίες αστυνομικών, που θα λάβουν θέσεις εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

5. Να είναι παρών εισαγγελικός λειτουργός από τις 18.15.

6. Η τελετή απονομής να γίνει μόνο στην περίπτωση που κερδίσει ο Παναθηναϊκός, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα οριστεί να γίνει άλλη ημέρα και σε διαφορετικό χώρο.

* Η πιο μεγάλη ώρα δεν πλησιάζει μόνο για τους «αιώνιους» του ελληνικού αθλητισμού, αλλά και για τις ομάδες που διεκδικούν το εισιτήριο για την Ευρωλίγκα στο σημερινό (19.00) πέμπτο ραντεβού της σειράς του μικρού τελικού. Ο Πανιώνιος υποδέχεται το Μαρούσι στο κλειστό του Ελληνικού. Οι δύο αντίπαλοι ήδη μετρούν από μια ανατροπή έδρας, συνεπώς αναμένεται μεγάλη μάχη, η οποία αν έχει αίσια έκβαση για τους Κυανέρυθρους θα σημαίνει επιστροφή στην Ευρωλίγκα (μετά την περίοδο 1995-96). Αν επικρατήσουν οι Μαρουσιώτες, θα συνιστά εκπλήρωση του μεγαλύτερου ονείρου και μάλιστα για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.