Εκκληση για μποϊκοτάζ του ακριβού γάλακτος

Μπορεί κάποιες εταιρείες να ανακοινώνουν πάγωμα ή μείωση των τιμών του γάλακτος, ωστόσο οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ικανοποιούν τις καταναλωτικές οργανώσεις, οι οποίες αντιτάσσουν ότι το γάλα πωλείται στην Ελλάδα 45% υψηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η νεοσυσταθείσα Παρέμβαση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών που εκπροσωπεί 18 καταναλωτικές οργανώσεις, διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα μποϊκοτάζ στο φρέσκο γάλα που κοστίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο. Οπως καταγγέλλει, το τελικό προϊόν φθάνει στον έλληνα καταναλωτή σε τριπλάσια τιμή από την τιμή παραγωγού, η οποία παρουσιάζει μάλιστα τάση μείωσης και τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 44 λεπτά το λίτρο.

Μπορεί κάποιες εταιρείες να ανακοινώνουν πάγωμα ή μείωση των τιμών του γάλακτος, ωστόσο οι πρωτοβουλίες αυτές δεν ικανοποιούν τις καταναλωτικές οργανώσεις, οι οποίες αντιτάσσουν ότι το γάλα πωλείται στην Ελλάδα 45% υψηλότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η νεοσυσταθείσα Παρέμβαση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Καταναλωτών που εκπροσωπεί 18 καταναλωτικές οργανώσεις, διοργανώνει την επόμενη εβδομάδα μποϊκοτάζ στο φρέσκο γάλα που κοστίζει πάνω από 1 ευρώ το λίτρο.

Οπως καταγγέλλει, το τελικό προϊόν φθάνει στον έλληνα καταναλωτή σε τριπλάσια τιμή από την τιμή παραγωγού, η οποία παρουσιάζει μάλιστα τάση μείωσης και τον Μάρτιο διαμορφώθηκε στα 44 λεπτά το λίτρο. Και σημειώνει ότι ενώ η τιμή παραγωγού μειώνεται, η τιμή που πληρώνει ο καταναλωτής αυξάνεται.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.