Όταν τον χειμώνα είδα το Doctor σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, είπα βγαίνοντας: «Θα κάνω συνέντευξη στην Κατερίνα, τη Στεφανία (Γουλιώτη) και στην Κίττυ. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου «ανέβηκε» εδώ στο Grace κατά την έναρξη του Φεστιβάλ, τη Στεφανία τη φυλάω για τον χειμώνα και την Κίττυ την έκανα τώρα. Επιτέλους γιατί της το έχω πει από τότε.
Ηρθε στο σπίτι μου, μία ημέρα που είχα εγκατάσταση air condition οπότε εν μέσω τρυπανιών και χιούμορ των τεχνικών και γέλιων δικών μας, έμαθα όσα περισσότερα μπορούσα. Για αυτό το, πραγματικά, υπέροχο πλάσμα. Που εμφανίστηκε ασφαλώς με ένα κέικ στο χέρι όπως κάνει κάθε καθώς πρέπει κορίτσι. Το πρώτο που μου έκανε εντύπωση είναι το πόσο αδύνατη είναι: από κοντά είναι αλλιώς όταν τη βλέπεις. «Α, μικρή ήμουν παχουλό παιδάκι. Μάλλον κάτι άλλαξε μέσα μου στο Λύκειο, μπήκαν άλλες προτεραιότητες ίσως στη ζωή μου και αδυνάτισα χωρίς καν να το καταλάβω, χωρίς πρόγραμμα».
Πέραν εμφάνισης, να πούμε πως για αυτό το κορίτσι-γυναίκα, που πιστεύω ότι θα έχει αυτό το σπιρτόζικο-κοριτσίστικο πρόσωπο μέχρι τα βαθιά γεράματα, ισχύουν όλα όσα μπορεί να αισθανθείς μόνο και μόνο κοιτάζοντάς την στο θέατρο. Είναι ευγενική (και ευγενικά χαμογελαστή), ταπεινή (χωρίς περιττές σεμνότητες) και έχει χιούμορ πολύ – και σκάει στα γέλια με τα αστεία και αστειεύεται η ίδια (πάντως τα πιάνει όλα και συμμετέχει). Παθιάζεται πολύ με όσα καταπιάνεται και δεν έχει καταπιαστεί και με λίγα – το κάνει διακριτικά αλλά είμαι σίγουρη πως θα είναι πολύ επίμονη (μικρή θα την έλεγαν «ισχυρογνώμονα» σίγουρα). Έχει ένα αδιανόητο «δικό» της ταλέντο – αισθάνομαι πως παίζει η ίδια της η σκέψη. Και χωρίς να μιλάει, οι εκφράσεις της μαρτυρούν τι νιώθει και τι έχει μέσα στο κεφάλι της. Αυτό μάλλον βλέπουν οι σκηνοθέτες και της προτείνουν τολμηρά και αταίριαστα ίσως μεταξύ τους πράγματα: ότι το μυαλό της Κίττυς έχει μεγάλο δυνατό και «φιλόξενο» σκληρό δίσκο. Και αυτό ξέρει να μας το δίνει. Για να την απολαμβάνουμε.
- Μεγάλωσα στην Αθήνα, και στο δημοτικό μετακομίσαμε στην Πεύκη. Γενικά μάλλον αγοροκόριτσο ήμουν. Θυμάμαι δηλαδή τον μπαμπά μου να κατεβάζει συνέχεια την μπασκέτα στην πυλωτή και να έρχονται όλα τα αγόρια της γειτονιάς για να παίζουμε. Νομίζω ότι αυτή η ενέργεια με σκληραγωγούσε κάπως. Έχω μία μικρότερη αδερφή. Πήγα σχολείο στο Ζηρίδη. Ήμουν πάρα πολύ καλή μαθήτρια – να σας πω την αλήθεια, ακόμη δεν ξέρω γιατί διάβαζα τόσο πολύ. Εννοώ ότι νιώθω πως πολλά πράγματα τα έκανα σωστά από κεκτημένη ταχύτητα ή για να… με αφήνουν ήσυχη. Μπάσκετ, κολύμβηση, μπαλέτο, πιάνο, γαλλικά… Ηθελα πάντως να έχει κάποιο νόημα το καθετί με το οποίο ασχολιόμουνα.