Η ιστορία της Elizabeth Taylor που έφυγε από τη ζωή το 2011 σε ηλικία 79 ετών, θα ειπωθεί τώρα ξανά σε μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί από το BBC Arts σε τρία μέρη με την Kim Kardashian στο ρόλο της παραγωγού αλλά και της πρωταγωνίστριας. Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση στο Δελτίο Τύπου, το ντοκιμαντέρ «δίνει στην Elizabeth Taylor τη σημασία που της αξίζει πλουσιοπάροχα, σε όλες τις ενσαρκώσεις της: ως ηθοποιός, επαναστάτρια, μεγιστάνας των επιχειρήσεων και ακτιβίστρια – για να αποκαλύψει πώς η Taylor δημιούργησε το blueprint για τη σύγχρονη διασημότητα».
Παρόλο που αστέρια υπήρξαν πολλά, είναι γνωστό πως η ηθοποιός έκανε τη δουλειά καλύτερα από όλα. Επί επτά δεκαετίες το κοινό ασχολήθηκε με την ομορφιά, τους ρόλους, τους έρωτες, τους χωρισμούς και τις περιπέτειες υγείας της, και η ίδια δημιούργησε το blueprint για το πώς πρέπει να είναι και τι να κάνει μια σούπερ σταρ.
Η Elizabeth Taylor ξεκίνησε την καριέρα της στο Χόλιγουντ σε παιδική ηλικία στη δεκαετία του 40, έγινε σταρ στην εφηβεία της, τιμήθηκε με τρία Όσκαρ, έπαιξε μεγάλους ρόλους στον κινηματογράφο, ενσάρκωσε την “Κλεοπάτρα” και τη “Στρίγγλα που έγινε αρνάκι”, αλλά και τις αυτοκαταστροφικές ηρωίδες του Τένεσι Γουίλιαμς και του Άλμπι. Όταν ο Walter Wanger, ο παραγωγός της ταινίας «Κλεοπάτρα», προσέφερε στην Taylor τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην ταινία μέσω του τότε συζύγου της, Eddie Fisher, η Taylor απάντησε αστειευόμενη: «Εννοείται, πες του, ότι θα το κάνω για ένα εκατομμύρια δολάρια». Το ποσό αυτό ήταν ανήκουστο εκείνη την εποχή, αλλά, τελικά, το 1959 η Taylor έγινε η πρώτη ηθοποιός του Χόλιγουντ που έλαβε 1 εκατομμύριο δολάρια για μία ταινία. Παντρεύτηκε συνολικά οκτώ φορές, δύο εκ των οποίων με τον Richard Burton ο οποίος της έκανε δώρο τα ακριβότερα κοσμήματα και έλεγε χαρακτηριστικά, «δεν ξέρεις τι θα πει ζωή, αν δεν έχεις γνωρίσει την Elizabeth».
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Gentlemen’s Corner (@the_gentlemencorner)
Αν και ο Eddie Fisher, ο τέταρτος σύζυγος της Taylor, είχε πει κάποτε ότι ένα διαμάντι αξίας 50.000 δολαρίων μπορούσε να κάνει την Taylor ευτυχισμένη μόνο για περίπου τέσσερις ημέρες, η Taylor είχε τονίσει ότι ο υλισμός δεν έπρεπε να συγχέεται με τη ματαιοδοξία. «Δεν μπορείς να κλάψεις στον ώμο ενός διαμαντιού και τα διαμάντια δεν σε ζεσταίνουν τη νύχτα» είχε πει. «Αλλά έχουν πλάκα όταν πέφτει πάνω τους ο ήλιος».