Μια ιστορική μέρα ξημέρωσε για την Ελλάδα καθώς ο γάμος των ομοφύλων έγινε νόμος του κράτους με 176 «ναι». Ακολούθησαν 76 «όχι» και 46 αποχές ενώ «παρών» ψήφισαν 2 βουλευτές.
Πλέον, η Ελλάδα γίνεται η 21η στην Ευρώπη, η 16η στην ΕΕ και η 37η παγκοσμίως που νομιμοποιεί τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων. Ο Διεθνής Τύπος μίλησε για μια «πρωτοφανή εξέλιξη κι ένα νομοσχέδιο ορόσημο».
Με αφορμή τον νέο νόμο του κράτους, τρία πρόσωπα από τον χώρο της τέχνης, της μουσικής και της υποκριτικής σχολιάζουν στο grace.gr τη θριαμβευτική αυτή νίκη που καλλιεργεί το έδαφος ώστε όλα τα ζευγάρια να τολμούν να ονειρεύονται ξανά.
Ρεβέκκα Καμχή: «Αγάπη σημαίνει “σε βλέπω” και σε αναγνωρίζω»
«Αυτό το καινούργιο νομοσχέδιο περικλείει όλα όσα έχουν χιλιοειπωθεί κατά καιρούς με πυρήνα το θέμα των ίσων δικαιωμάτων. Πρέπει εδώ να θυμηθούμε και να συνειδητοποιήσουμε πόσα χρόνια, αιώνες στην πραγματικότητα, οι ομοφυλόφιλοι έχουν υποστεί εξοστρακισμό από την κοινωνία και έχουν αναγκαστεί να κρύβονται και να λένε ψέματα στον περίγυρο τους, μα και στους ίδιους τους τους γονείς! Ακόμα και αν αυτό έχει εξελιχθεί και δεν είναι πλέον ποινικό αδίκημα (!), σήμερα ακόμα υπάρχουν άνθρωποι που υποφέρουν – έχουν κάνει ψεύτικους γάμους, κοροϊδεύουν και ζουν μια ζωή μέσα στο ψέμα με τίμημα πολύ συχνά την υγεία τους, ψυχική και σωματική. Δεν έχουν όλοι την δύναμη και το κουράγιο να ζουν τη ζωή τους όπως την θέλουν και το κράτος έχει χρέος να προστατέψει αυτές τις αδύναμες ομάδες, όπως και όλες. Είναι χρέος ενός δημοκρατικού κράτους να κάνει ακριβώς αυτό.
Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που επιτέλους η χώρα μας έκανε αυτό το βήμα προς την αποδοχή των συμπολιτών της που ανήκουν σε μια μειονότητα!
Το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι το πρώτο χριστιανικό ορθόδοξο κράτος που αναγνώρισε τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, αποδεικνύει ότι οι χριστιανοί ορθόδοξοι (βουλευτές και συμπολίτες μας) είναι καλοί άνθρωποι και έκαναν πράξη το “αγαπάτε αλλήλους”. Ακόμα κι αν αυτοί οι “άλλοι” είναι διαφορετικοί, αποδείξαμε στην πράξη ότι τους αγαπάμε. Αγάπη σημαίνει “σε βλέπω” και σε αναγνωρίζω. Επίσης “οι άλλοι” δεν είναι κάπου μακριά. Είμαστε εμείς, που είμαστε κόρες, αδελφές, ξαδέλφες, θείες, συνάδελφοι στη δουλειά, μητέρες, κ.ά. Είμαστε ήδη μέλη της παραδοσιακής οικογένειας. Απλώς πλέον μας αναγνωρίστηκαν και νομικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Τις είχαμε τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα σε ηθικό επίπεδο, αλλά τώρα πλέον τις έχουμε και νομικά και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό.