Είναι πολλά τα όσα ακούγονται για την καφεΐνη, ενώ στον κάθε οργανισμό έχει διαφορετικές επιδράσεις και οφέλη. Έρευνα από το καρδιολογικό νοσοκομείο Johns Hopkins δείχνει πως ο καφές μπορεί να είναι πολύ ευεργετικός για την καρδιαγγειακή λειτουργία, αρκεί να αποφύγουμε τις υπερβολές και τα πολλά πρόσθετα υλικά, όπως ζάχαρη, σιρόπια, συμπυκνωμένο γάλα με λιπαρά και άλλα.
Για την ακρίβεια, αν θες να πίνεις τον καφέ σου και να δέχεται ο οργανισμός σου όλα του τα οφέλη, το μόνο που έχεις να προσθέσεις, είναι κακάο και τίποτα άλλο. Σύμφωνα με τους καρδιολόγους, αυτό είναι το συστατικό που μπορεί να αναβαθμίσει τα οφέλη που έχει ο καφές για την υγεία της καρδιάς.
Σύμφωνα με την Nikki Bart, MD, υπάρχουν βασικοί λόγοι για να προσθέσεις κακάο στον καφέ σου:
«Έρευνες δείχνουν ότι η μέτρια κατανάλωση καφέ μπορεί να βελτιώσει τη μακροζωία και την υγεία της καρδιάς σας. Ο καφές έχει τα δικά του οφέλη για την υγεία της καρδιάς, αλλά η προσθήκη κακάο μπορεί να αναβαθμίσει ακόμη περισσότερο αυτά τα οφέλη. «Όπως οι κόκκοι καφέ, η σκόνη κακάο περιέχει φλαβανόλες, οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα, χαλαρώνουν τα αιμοφόρα αγγεία σας και βελτιώνουν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα», λέει ο Δρ Nikki Bart.