Τελικά, πώς τσακώνονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια;

Τελικά, πώς τσακώνονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια; 1

Σύμφωνα με τον Benjamin Karney, ειδικό σε θέματα σχέσεων και καθηγητή του UCLA, υπάρχουν 3 βασικές τακτικές που συνήθως πηγάζουν αυτόματα σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, ακόμη και όταν τσακώνεται.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Όπως καταλαβαίνεις, θα μιλήσουμε για σχέσεις. Ένα θέμα δύσκολο, πολύπλοκο και που σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε περίπτωση. Άλλοι λένε πως οι σχέσεις είναι απλές. Πολύ απλές, αρκεί να είναι το σωστό άτομο. Και το δέχομαι. Άλλοι πάλι λένε πως οι σχέσεις είναι δύσκολες, και πως σπάνια οι άνθρωποι αφήνουν στην άκρη ναρκισσισμούς, τραύματα και ανασφάλειες.

Φαντάζομαι πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Αυτό με το οποίο αξίζει πάντως να ασχοληθούμε είναι να δούμε τι έχουν να πουν οι ειδικοί για τα ευτυχισμένα ζευγάρια. Και για την ακρίβεια θα αφήσουμε την επιστήμη να μιλήσει, για ένα θέμα δύσκολο: «Πώς τελικά τσακώνονται τα ευτυχισμένα ζευγάρια;»

Σύμφωνα με τον Benjamin Karney, ειδικό σε θέματα σχέσεων και καθηγητή του UCLA, υπάρχουν 3 βασικές τακτικές που συνήθως πηγάζουν αυτόματα σε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι, ακόμη και όταν τσακώνεται:

 

Δεν αντιδρούν αλλά ακούνε

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε έναν τσακωμό, είναι οι αντιδράσεις, οι οποίες πολλές φορές ωθούν τα πράγματα στα άκρα, κάνοντας το πρόβλημα και τον τσακωμό ακόμη πιο έντονο. Τσακωμοί θα υπάρξουν σίγουρα σε μια σχέση, το θέμα είναι να μάθουμε «να μαλώνουμε». Το πώς θα θέσουμε ένα θέμα, έχει καθοριστική σημασία, όπως επίσης και το πώς θα αντιδράσουμε. Αφήνοντας στην άκρη τις προσβολές, μπορούμε με ήπιο τόνο να εξηγήσουμε αυτό που μας ενόχλησε.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να έχουμε έναν σύντροφο που θα το εκτιμήσει αυτό, και δεν θα «μας πατήσει», επειδή επιλέγουμε να συζητήσουμε ήρεμα. Αντίστοιχα, οφείλουμε να μην αντιδράμε με προσβλητικό τρόπο, αλλά παίρνουμε λίγο χρόνο πριν απαντήσουμε.

Βάζουν σε προτεραιότητα την ενσυναίσθηση

Γνωρίζουμε καλά τα δικά μας συναισθήματα, ωστόσο είναι σημαντικό να νιώσουμε και τα συναισθήματα του συντρόφου μας. Επομένως, ακούμε με κατανόηση χωρίς να τρέχουμε να προβάλλουμε την δική μας πλευρά. Αφού ακούσουμε τον σύντροφό μας, είναι σημαντικό να εκφράσουμε τις δικές μας ειλικρινείς σκέψεις και συναισθήματα, τα οποία αντίστοιχα οφείλουν να ακουστούν.

Δεν προσπαθούν να λύσουν πολλά προβλήματα ταυτόχρομα

Ο κανόνας «ένα πράγμα τη φορά» είναι καθοριστικός και στις ανθρώπινες σχέσεις. Οι τσακωμοί που περιπλέκουν πολλά προβλήματα μαζί, συνήθως δεν έχουν καλή έκβαση, αφού απλώς καταλήγουμε να κάνουμε κύκλους γύρω από πολλά θέματα χωρίς να τα λύνουμε. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια, και αυτά που νιώθουν καλά σε μια σχέση, βάζουν προτεραιότητες και λύνουν ένα θέμα τη φορά.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: @rosiehhw

SHARE THE STORY