Οι ειδικοί λένε ότι πρέπει να πίνουμε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Κάποιες φορές το τηρούμε όντως, ενώ κάποιες άλλες, απλώς το ξεχνάμε λέγοντας στον εαυτό μας πως θα προσπαθήσουμε την επόμενη μέρα.
Εκτός από νερό, όμως, υπάρχουν συγκεκριμένα φρούτα και λαχανικά, που ενυδατώνουν στο μέγιστο τον οργανισμό και είναι πεντανόστιμα. Ποια είναι αυτά; Δείτε την παρακάτω λίστα.
Αγγούρι
Τα αγγούρια είναι εξαιρετικά ενυδατικά, με περίπου 95% περιεκτικότητα σε νερό. Περιέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως κάλιο, που βοηθά στη ρύθμιση της ισορροπίας των υγρών, και ηλεκτρολύτες, για να αναπληρώσετε αυτούς που χάσατε με τον ιδρώτα, συμβάλλοντας έτσι στην αποτελεσματικότερη ενυδάτωση του οργανισμού κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον, τα αγγούρια έχουν δροσιστική επίδραση στο σώμα, καθιστώντας τα μια τέλεια προσθήκη σε σαλάτες ή για να τα καταναλώσετε ως σνακ μέσα στον καύσωνα.
Φράουλες
Αποτελούμενες από περίπου 91% νερό, οι φράουλες είναι σούπερ σταρ στην ενυδάτωση. Είναι γεμάτες με βιταμίνη C, ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά το σώμα να χρησιμοποιεί τα υγρά πιο αποτελεσματικά. Οι φράουλες μπορούν να καταναλωθούν φρέσκιες, να γίνουν χυμός, να προστεθούν σε δημητριακά, να μπουν σε smoothies ή να γίνουν μαρμελάδα.
Καρπούζι
Ενώ το νερό παραμένει η «μητέρα» κάθε ενυδάτωσης, το καρπούζι είναι το τέλειο φρούτο για να ενισχύσετε την ενυδάτωση του οργανισμού σας. Με 92% περιεκτικότητα σε νερό, το καρπούζι προσφέρει ουσιαστική ενυδάτωση σε κάθε μπουκιά. Επίσης, είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών και μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του καλίου και του μαγνησίου, που περιορίζουν την κατακράτηση και αντικαθιστούν το νερό που χάνεται μέσω του ιδρώτα. Το καρπούζι περιέχει επιπλέον αμινοξέα, όπως η κιτρουλίνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των μυών, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό σνακ μετά τη γυμναστική. Η γλυκύτητά του μάλιστα μπορεί να περιορίσει τη λαχτάρα για ζάχαρη, και είναι τέλειο για να το εντάξετε σε χυμούς που μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι ή να το προσθέσετε σε φρουτοσαλάτες. Φυσικά, μπορείτε να το απολαύσετε και μόνο του -είναι εξίσου πεντανόστιμο.
Ροδάκινο
Με σχεδόν 90% περιεκτικότητα σε νερό, τα ροδάκινα είναι ένα εξαιρετικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά υποκατάστατο του νερού. Αποτελούν καλή πηγή βιταμινών Α και C, οι οποίες είναι απαραίτητες για την υγεία του δέρματος και τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Οι φυτικές ίνες στα ροδάκινα υποστηρίζουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, ενώ τα φυσικά σάκχαρα που περιέχουν δίνουν ένα ενεργειακό boost στον οργανισμό. Μπορείτε να τα καταναλώσετε φρέσκα, ψημένα, αποξηραμένα ή σε κομπόστα, ενώ μια ωραία ιδέα είναι να τα προσθέσετε στις καλοκαιρινές σαλάτες σας.