Ναι, το σεξ δεν είναι το παν, είναι όμως σημαντικό κομμάτι μίας σχέσης. Όταν, λοιπόν, δεν μας δίνει την ικανοποίηση που άλλοτε τόσο εύκολα παίρναμε, νιώθουμε ότι κάτι πάει στραβά. «Μήπως δεν με θέλει;», «Μήπως έχω κάποιο ορμονικό», «Μήπως μας τελείωσε;». Είναι λογικό να προβληματιστείτε. Αρχικά, αυτό συμβαίνει σε πολλά ζευγάρια χωρίς απαραίτητα ο χωρισμός να είναι μονόδρομος. Θα πρέπει για άλλη μια φορά να υποπέσουμε σε ένα από τα μεγαλύτερα κλισέ του έρωτα και να πούμε ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί μιας καλής σχέσης.
Πριν φρικάρετε και αρχίσετε να βγάζετε βιαστικά συμπεράσματα, δοκιμάστε πρώτα να μιλήσετε ανοιχτά για τη σεξουαλική σας ζωή, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα και βρίσκοντας λύσεις. Δεν λέμε ότι μια τέτοια συζήτηση είναι εύκολη, είναι όμως απαραίτητη και σχεδόν κανένα ζευγάρι σε μακροχρόνια σχέση δεν θα την αποφεύγει για πάντα. Είναι σημαντικό να επικοινωνείτε με ειλικρίνεια και σεβασμό για να βελτιώσετε τις κοινές σεξουαλικές σας εμπειρίες.
Διαβάστε παρακάτω πώς μπορείτε να ανοίξετε τη συζήτηση με τακτ, ειλικρίνεια και αγάπη.
Ξεκινήστε από το μέσα σας, όχι από το κρεβάτι
Το πρώτο βήμα είναι να σκεφτείτε ήρεμα τι ακριβώς σας ενοχλεί. Μπορείτε να το συζητήσετε με φίλους που εμπιστεύεστε ή με έναν ειδικό αλλά την απάντηση θα τη δώσετε μόνο εσείς. Γι' αυτό κάντε πολλές ερωτήσεις στον εαυτό σας, για να φτάσετε στην πηγή του προβλήματος. Τι πραγματικά σας ενοχλεί στο σεξ μαζί του; Είναι θέμα τεχνικής, θέμα συχνότητας ή υπάρχει συναισθηματικό χάσμα; Συχνά, εξαιτίας της καθημερινής τριβής σε μία σχέση, αποσυνδεόμαστε συναισθηματικά και μετά το σεξ αρχίζει να γίνεται κάτι “μηχανικό”. Μήπως παραμελεί τις δικές σας ανάγκες; Μήπως τα δικά του φετίχ είναι πάντα προτεραιότητα; Όταν κατανοήσετε τη ρίζα του προβλήματος, θα μπορέσετε να το εξηγήσετε καλύτερα στον σύντροφό σας.