Ολοένα και περισσότεροι εντάσσουν στην διατροφή τους το κεφίρ. Το προϊόν που προσφέρει υγιή και καλά βακτήρια στον οργανισμό, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζει καλύτερα λοιμώξεις και να διατηρεί πιο δυνατό ανοσοποιητικό και μικροβίωμα. Τα οφέλη του συγκεκριμένου ροφήματος ποικίλλουν και η τακτική κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε συνήθη προβλήματα υγείας.
Τι ακριβώς όμως είναι το κεφίρ;
Το κεφίρ είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης του γάλακτος (αν και μπορεί να γίνει και με νερό) χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό βακτηρίων και μαγιάς, γνωστών ως «κόκκοι κεφίρ». Αυτοί οι κόκκοι, περιέχουν μικροοργανισμούς, όπως τους Lactobacillus, Streptococcus και αρκετά είδη ζύμης. Δεν αποτελεί κάτι καινούριο το γεγονός ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν αποκτήσει δημοτικότητα στον κόσμο της ευεξίας με την πάροδο του χρόνου. Δεν ακούμε πλέον μόνο για το kimchi, αλλά και για το kombucha, και φυσικά το κεφίρ. Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν περισσότερα οφέλη για τον οργανισμό από όσα φαντάζεστε. Δεν είναι μόνο καλά για το έντερο σας, αλλά και για το δέρμα σας και την υγεία σας γενικότερα.
Μερικά από τα οφέλη του κεφίρ στην υγεία