Πολλοί δεν είμαστε φαν του πρωινού κι αποφεύγουμε να φάμε μέχρι το μεσημέρι ή φτιάχνουμε κάτι υποτυπώδες και το τρώμε βιαστικά πριν βγούμε από το σπίτι. Ωστόσο, για την πολυτάλαντη Martha Stewart, το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι ένα τελετουργικό που αποπνέει υγεία και φροντίδα για το σώμα.
Δεν είναι απλά μια συνήθεια αλλά ένας τρόπος να ξεκινήσει δυναμικά την ημέρα, κάτι που φαίνεται να αποδίδει, αν κρίνουμε από την ακτινοβόλα εμφάνισή της 83χρονης.
Σε συνέντευξή της στο Air Mail, η Stewart αποκάλυψε το καθημερινό της πρωινό, το οποίο αποτελείται από μια σειρά από υγιεινές επιλογές. «Συνήθως πίνω έναν πράσινο χυμό από λαχανικά που καλλιεργώ στον κήπο μου και προσθέτω ένα φακελάκι κολλαγόνου σε αυτό», ανέφερε.
Ο χυμός αυτός συνοδεύεται από έναν καπουτσίνο που φτιάχνει στη μηχανή της, ενώ περιστασιακά προσθέτει στη ρουτίνα της φύτρο σιταριού με άπαχο γάλα ή μια φέτα ψωμί sourdough ολικής άλεσης με αβοκάντο.
Το κολλαγόνο, όπως εξηγεί η πιστοποιημένη δερματολόγος Dr. Ava Shamban, είναι μια πρωτεΐνη που υποστηρίζει ζωτικούς ιστούς του σώματος, όπως το δέρμα, τα οστά και οι τένοντες. «Το χρειαζόμαστε, γιατί καθώς μεγαλώνουμε, η φυσική παραγωγή κολλαγόνου του σώματός μας μειώνεται, οδηγώντας σε σημάδια γήρανσης», είχε πει η Dr. Shamban στη Vogue. Η προσθήκη κολλαγόνου σε ένα πρωινό ρόφημα είναι μια συνήθεια που υιοθετούν όλο και περισσότεροι, με στόχο την ενίσχυση της υγείας του δέρματος και των αρθρώσεων.
Επιπλέον, στον χυμό, σε ένα ποτήρι νερό ή σε ένα μπολ με γιαούρτι, μπορούμε να προσθέσουμε μια κουταλιά σπόρων chia, ενισχύοντας την πρόσληψη φυτικών ινών και ωμέγα-3 λιπαρών.