Είναι γεγονός πως η εορταστική περίοδος δεν έχει μέτρο σε ποτό και φαγητό. Τα γιορτινά τραπέζια είναι συνήθως γεμάτα από λαχταριστά πιάτα, γλυκά και φυσικά αλκοόλ προκειμένου να γιορτάσουμε την νέα χρονιά, αλλά και την εορταστική περίοδο.
Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το ξενύχτι των ημέρων, είναι λογικό να επιβαρύνουν τον οργανισμό, γι’ αυτό και ξεκινάμε την αποτοξίνωση από Γενάρη.
Πως μπορούμε όμως να αποφύγουμε τον πονοκέφαλο και το hangover από το κρασί, και ιδιαίτερα το κόκκινο κρασί το οποίο συχνά έχει κατηγορηθεί «για παρενέργειες» όπως ο πονοκέφαλος και η ζαλάδα.
Για ποιο λόγο τα κρασιά προκαλούν πονοκεφάλους
Είναι αρκετοί οι παράγοντες που συμβάλλουν στον πονοκέφαλο σε ό,τι αφορά το αλκοόλ. Με το κρασί ωστόσο τα πράγματα επιβαρύνονται λίγο παραπάνω καθώς περιέχονται θειώδη, τανίνες και ιστοαμίνες.