Σίγουρα θα έχετε ξανά ακούσει για τα οφέλη του κεφίρ στον οργανισμό ή θα έχετε έστω περάσει από τα ψυγεία στο σούπερ μάρκετ, εντοπίζοντάς το στα ράφια. Γνωρίζετε, όμως, τι ακριβώς είναι και γιατί αξίζει να το εντάξετε στο διατροφολόγιό σας;
Τι είναι το κεφίρ;
Το κεφίρ είναι το αποτέλεσμα της ζύμωσης του γάλακτος (αν και μπορεί να γίνει και με νερό) χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό βακτηρίων και μαγιάς, γνωστών ως «κόκκοι κεφίρ». Για να σας βοηθήσουμε να φανταστείτε πώς μοιάζουν αυτοί οι κόκκοι, φανταστείτε πώς είναι ένα πολύ μικρότερο σε μέγεθος κουνουπίδι.
Αυτοί οι κόκκοι, λοιπόν, περιέχουν μικροοργανισμούς, όπως τους Lactobacillus, Streptococcus και αρκετά είδη ζύμης.
Δεν αποτελεί κάτι καινούριο το γεγονός ότι τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση έχουν αποκτήσει δημοτικότητα στον κόσμο της ευεξίας με την πάροδο του χρόνου. Δεν ακούμε πλέον μόνο για το kimchi, αλλά και για το kombucha, και φυσικά το κεφίρ.