ΤΟ ΒΗΜΑ logo

3 σημάδια για να αναγνωρίσεις το benching

3 σημάδια για να αναγνωρίσεις το benching 1

…και πώς θα δώσεις κόκκινη κάρτα σε αυτήν την χειριστική τακτική.

ΑΠΟ ΑΓΑΘΗ ΠΑΛΗΟΓΕΩΡΓΟΥ

Σε προηγούμενο άρθρο μας, είχαμε δώσει τον ορισμό του benching, αυτής της χειριστικής τακτικής, και είχαμε αναλύσει γιατί μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να προκαλέσει σύγχυση, αχρείαστο δράμα και έξτρα ταλαιπωρία στη ζωή μας στο πεδίο του dating. Εύλογα, αν κανείς δεν έχει (συνειδητές ή ασυνείδητες) τάσεις… μαζοχισμού, καταλαβαίνει γιατί είναι πολύ καλή ιδέα να το αντιμετωπίσει και να το αποφύγει εφόσον φυσικά πρώτα το αναγνωρίσει. Πώς όμως θ’ αντιληφθείς ότι υφίστασαι benching; Οι ειδικοί επισημαίνουν τρία κυρίαρχα γνωρίσματα που θα σου δώσουν επίγνωση και προβάδισμα στο παιχνίδι.

Αραιή, περιστασιακή επικοινωνία

Σιγή ασυρμάτου για κάποια διαστήματα και έπειτα… περιστασιακά μηνύματα, τηλεφωνήματα και (πιο σπάνια) προσκλήσεις για κάποια έξοδο. Αν το μοτίβο αυτό σου φαινεται οικείο, “είναι ένα σημάδι ότι κάποιος σε βάζει στον πάγκο” εξηγεί η relationship expert Dr. Jess Carbino, κοινωνιολόγος που έχει σημαντική προϋπηρεσία στον ερευνητικό τομέα των dating apps Tinder και Bumble. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ο άνθρωπος με τον οποίο βγαίνεις ραντεβού θα πρέπει να είναι συνεχώς διαθέσιμος, ωστόσο ένα άτομο που έχει γνήσιο ενδιαφέρον για σένα, θα κάνει την προσπάθεια να συνδεθεί και να επικοινωνήσει μαζί σου τακτικά, λέει η Dr. Carbino. Ούτε σημαίνει επίσης ότι θα ανταποκρίνεται σε κάθε αίτημά σου. “Αν όμως ενδιαφέρεται πραγματικά, θα σε συναντήσει τουλάχιστον στα μισά του δρόμου ώστε να κάνετε τα πλάνα σας” προσθέτει.

Νιώθεις συνεχώς απόρριψη

Αν ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει δεν ανταποκρίνεται, δεν ανταποδίδει την προσοχή σου με έναν τρόπο που να αποδεικνύεται ικανοποιητικός για σένα, η ψυχοθεραπεύτρια Claudia de Llano μας υποψιάζει ότι αυτό είναι ένα πιθανό σημάδι ότι έχεις να κάνεις με έναν bencher. Πώς αλλιώς μπορεί να εκφράζεται αυτή η πιθανότητα; Με σύντομες, άτονες, “άνευρες” απαντήσεις στα μηνύματα σου, που αποφεύγουν τις απόπειρες για να κάνετε κάποια σχέδια ή απλώς μια έλλειψη συνέπειας, προσοχής και θετικών ερωτικών συναισθημάτων. “Αν έχεις την εσωτερική αίσθηση ότι σε απορρίπτουν, αυτό είναι κοκκινη σημαία” εξηγεί.

H αλληλεπίδρασή σας δεν διέπεται από ευγένεια και σεβασμό

“Όταν αποτελείς προτεραιότητα για τον άνθρωπο με τον οποίον βγαίνεις, θα λαμβάνει υπόψιν του και τον χρόνο και τα συναισθήματά σου” τονίζει η Dr. Carbino. Το κατά πόσο και σε ποιο βαθμό το άτομο αυτό επενδύει σε σένα και στη σχέση σας αποτελεί ένα καθοριστικό σημάδι. Αν νιώθεις ότι η “επένδυση” είναι ανύπαρκτη ή περιορισμένη ή ότι η σχέση είναι “αδύναμη” και χλιαρή αυτό είναι πρόβλημα, προσθέτει.

Τι μπορείς να κάνεις αν διαπιστώσεις ότι έρχεσαι αντιμέτωπη με το benching

Αν σε μία σύνδεση παρατηρήσεις ένα μοτίβο συμπεριφοράς που δεν εναρμονίζεται με τις προσδοκίες σου σχετικά με το πώς θέλεις να σου φέρονται ή βρίσκεις τον εαυτό σου μπερδεμένο και πληγωμένο είναι σημαντικό ν’ αντιμετωπίσεις ευθέως αυτά τα συναισθήματα. “Τείνουμε ν’ αγνοούμε τα μηνύματα που σηματοδοτούν την κακή συμπεριφορά προκειμένου να “προστατέψουμε” τον εαυτό μας όταν ενδιαφερόμαστε για κάποιον ή έχουμε επενδύσει σε αυτόν αλλά είναι πραγματικά σημαντικό να εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας” λέει η de Llano. Αν έχεις περιέργεια για τις προθέσεις ή τις πράξεις ενός πιθανού συντρόφου και υποπτεύεσαι ότι σου κάνει benching υπάρχει μόνο ένας τρόπος ν’ ανακαλύψεις, να μάθεις με σιγουριά τί συμβαίνει: Ρώτησέ τον ευθέως αν οραματίζεται τα ίδια πράγματα με εσένα για το μέλλον της σχέσης σας. Με αυτό τον τρόπο διεκδικείς τη δύναμή σου στη σχέση και παίρνεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι προκειμένου να αποφασίσεις τί ακριβώς είναι αυτό που ΕΣΥ θέλεις και να δράσεις αναλόγως. “Εάν επιλέξεις να παραμείνεις σε μία σχέση που είναι ασαφής ή όπου υπάρχει λιγότερη επένδυση από αυτή που θα επιθυμούσες αυτό είναι φυσικά δικαίωμα σου” λέει η Dr. Carbino “αλλά τουλάχιστον θα έχεις όλα τα δεδομένα, τα εργαλεία και τις απαραίτητες πληροφορίες για να κάνεις μία ενημερωμένη, εμπεριστατωμένη επιλογή για τον εαυτό σου” καταλήγει.

 

SHARE THE STORY

ΑΠΟΡΡΗΤΟ