Μία από τις πιο πολυσυζητημένες δικαστικές υποθέσεις στην Ελλάδα, όπως παρουσιάστηκε από το περιοδικό Life&Style το 2010, από το αρχείο του Elena’s Diary:
Aν η Γαλλία είχε συγκλονιστεί στις αρχές του 20ού αιώνα από την περίφημη υπόθεση Ντρέιφους, ένα μεγάλο δικαστικό δράμα στο οποίο πήραν θέση όλοι οι πνευματικοί άνθρωποι της χώρας, όπως ο Εμίλ Ζολά, που έγραψε το δριμύ «J’ accuse» του, ενώ οι πολίτες αντέδρασαν με εξίσου έντονο συναισθηματισμό, στρεφόμενοι πρώτα κατά και κατόπιν υπέρ του κατηγορούμενου για προδοσία Ντρέιφους, στην Ελλάδα αντίστοιχης σημασίας, όσον αφορά το ενδιαφέρον του Τύπου και του κοινού ήταν η υπόθεση του Αθανάσιου Νάσιουτζικ, που απασχόλησε τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την ελληνική κοινωνία για χρόνια.
Η υπόθεση επανήλθε στο προσκήνιο, όταν η κόρη του συγγραφέα, Παυλίνα Νάσιουτζικ, έγραψε το βιβλίο «Τόση λίγη αλήθεια», εκθέτοντας στο κοινό το πώς βίωσε η ίδια εκ των έσω το μεγάλο αυτό δικαστικό δράμα. Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 1984, όταν το πρωινό της 24ης του μήνα μία πολυκατοικία επί της οδού Διδότου στο Κολωνάκι γέμισε από αστυνομικούς και κόσμο. Σε διαμέρισμα του κτιρίου είχε βρεθεί νεκρός ο 73χρονος λογοτέχνης και έμπορος Θανάσης Διαμαντόπουλος. Το Κολωνάκι, παραδοσιακά χώρος συνάντησης και κατοικίας μερίδας της οικονομικής ελίτ, πάγωσε από την αγριότητα του εγκλήματος. Οι εφημερίδες έγραφαν για το πώς το θύμα είχε βρεθεί μέσα σε ένα ποτάμι αίματος, χτυπημένο στο κεφάλι με ένα σφυρί. Οι πρώτες ιατροδικαστικές εκτιμήσεις μιλούσαν για 94 σφυριές στο κρανίο…
Η δημοσιογράφος που έμενε σε διαμέρισμα κάτω από αυτό του Διαμαντόπουλου, ισχυριζόταν πως ξύπνησε από το θόρυβο έντονης λογομαχίας, μέσα από την οποία διέκρινε μία φωνή να παρακαλά «μη Θανάση…»