Χρόνος προετοιμασίας: 60´ | Χρόνος μαγειρέματος: 60´
Βαθμός δυσκολίας: **
Υλικά
(Mερίδες 8)
1 συκωταριά από μικρό αρνί
1 αντεριά από μικρό αρνί
¼ φλιτζ. ε.π. ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 μαρούλια χοντροκομμένα
1 μικρό ματσάκι άνηθο
2 φλιτζ. ζωμό κρέατος (ή νερό)
⅓ φλιτζ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
Αλάτι, πιπέρι
2 αβγά
2 μέτρια λεμόνια
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Πλένουμε τη συκωταριά και γυρίζουμε τα εντεράκια (πλέον μπορούμε να ζητήσουμε στο κρεοπωλείο να μας τα δώσουν καθαρισμένα).
Δένουμε τα εντεράκια σε ματσάκι ή τα πλέκουμε για πιο εύκολη διαχείριση. Τα αφήνουμε σε μπολ με στημένο λεμόνι και αλάτι για να ασπρίσουν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Ζεματίζουμε σε βραστό νερό τη συκωταριά και τα εντεράκια για 10 λεπτά. Τα στραγγίζουμε (πετάμε το νερό) και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στη συνέχεια αφαιρούμε τις συμφύσεις και τα σκληρά μέρη και κόβουμε συκωταριά και έντερα σε πολύ μικρά κομμάτια.
Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 4-5 λεπτά, να μαραθούν αλλά να μην πάρουν χρώμα.