Θέλουν τέχνη, αγάπη και σίγουρα μαεστρία. Τα πασχαλινά κουλουράκια δεν λείπουν ποτέ από το γιορτινό ελληνικό τραπέζι τις ημέρες του Πάσχα και γεμίζουν με τις πιο ευχάριστες μυρωδιές όλο το σπίτι.
Παρακάτω, σας έχουμε την καλύτερη συνταγή για να τη δοκιμάσετε σήμερα κιόλας, όπως δημοσιεύτηκε στην Ελληνική Κουζίνα.
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Χρόνος ψησίματος: 25′
Υλικά για 40 τμχ.
Για τα κουλουράκια
• 250 γρ. βούτυρο
• 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
• 1 αβγό + 1 κρόκο επιπλέον
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
• Χυμό από ½ πορτοκάλι
• ¼ κ.γ. σόδα
• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το άλειμμα
- 1 κρόκο αβγού
- 1 κ.σ. νερό
- ½ κ.γ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Φέρνουμε τα αβγά και το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο για περίπου 7 λεπτά να αφρατέψει καλά το μείγμα και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το αβγό.
Μόλις απορροφηθεί το αβγό από το μείγμα, ρίχνουμε και τον κρόκο, χωρίς να σταματάμε το χτύπημα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και τη ρίχνουμε στο μείγμα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί.