H πόλη της Νέα Υόρκης φημίζεται για πολλές πτυχές της και κυρίως για το φαγητό της. Μπορεί να μην έχει ντόπιες γεύσεις, το σίγουρο όμως είναι πως συνδυάζει γεύσεις από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και top επαγγελματίες που επιλέγουν την συγκεκριμένη πόλη για να εκτοξεύσουν την καριέρα τους.
Κάπως έτσι, δημοφιλείς και αριστουργηματικοί σεφ βρίσκονται εκεί για να δώσουν τις δικές του γεύσεις και συνταγές. Σύμφωνα με τους NYT έχουν την καλύτερη συνταγή για το απόλυτο carrot cake. «Αυτή η συνταγή έχει περισσότερα από 30 χρόνια», αναφέρει η σεφ Dorie στο διάσημο περιοδικό.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dorie Greenspan (@doriegreenspan)
Έχει ομοιόμορφη υφή, όλες οι γεύσεις που θέλουμε βρίσκονται σε ισορροπία και κυρίως, έχουμε το απόλυτο frosting.
Ορισμένα tips από την σεφ Dorie:
- Aν σκοπεύεις να βάλεις ξηρούς καρπούς και κράνμπερις, τότε φρόντισε καλύτερα να έχουν υγρασία και ενυδάτωση. Αν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ ξηρά, φρόντισε να τα περάσεις πρώτα από ένα μπολ με ζεστό νερό για να πάρουν λίγο υγρασία. Στη συνέχεια σκούπισε τα καλά με λίγο χαρτί και χρησιμοποίησε τα μέσα στο μείγμα.
- Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις καρύδα στο carrot cake σου, καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις γιατί θα αποκτήσει πιο στεγνή μορφή. Οπότε διάλεξε προσεκτικά την ποσότητα που θα βάλεις στο μείγμα.
- Όπως πάντα, ο σεφ τονίζει πως το αλεύρι δεν θα πρέπει να ενσωματωθεί στο μείγμα με τη μια. Θα χρειαστεί σταδιακά να προσθέσετε τις στέρεες μορφές στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά και χωρίς βιασύνη.
- Ένα ακόμη tip, είναι πως αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο έλαιο, όπως σπορέλαιο. Δίνει πιο γυαλιστερή και ενυδατωμένη όψη και υφή στο κέικ.
- Για το τέλος, μην κάνετε απολύτως τίποτα με το κέικ, μέχρι να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Μην το κόψετε και μην προσπαθήσετε να βάλετε το frosting (την κρέμα επικάλυψης δηλαδή) αμέσως μετά το ψήσιμο.