To απόλυτο carrot cake σύμφωνα με τη συνταγή των New York Times

To απόλυτο carrot cake σύμφωνα με τη συνταγή των New York Times 1

Η καλύτερη συνταγή για το απόλυτο carrot cake μόλις έφτασε από τη Νέα Υόρκη και τη σεφ Dorie.

ΑΠΟ GRACE TEAM

H πόλη της Νέα Υόρκης φημίζεται για πολλές πτυχές της και κυρίως για το φαγητό της. Μπορεί να μην έχει ντόπιες γεύσεις, το σίγουρο όμως είναι πως συνδυάζει γεύσεις από όλο τον κόσμο, όπως επίσης και top επαγγελματίες που επιλέγουν την συγκεκριμένη πόλη για να εκτοξεύσουν την καριέρα τους.

Κάπως έτσι, δημοφιλείς και αριστουργηματικοί σεφ βρίσκονται εκεί για να δώσουν τις δικές του γεύσεις και συνταγές. Σύμφωνα με τους NYT έχουν την καλύτερη συνταγή για το απόλυτο carrot cake. «Αυτή η συνταγή έχει περισσότερα από 30 χρόνια», αναφέρει η σεφ Dorie στο διάσημο περιοδικό.

Έχει ομοιόμορφη υφή, όλες οι γεύσεις που θέλουμε βρίσκονται σε ισορροπία και κυρίως, έχουμε το απόλυτο frosting.

Ορισμένα tips από την σεφ Dorie:

  • Aν σκοπεύεις να βάλεις ξηρούς καρπούς και κράνμπερις, τότε φρόντισε καλύτερα να έχουν υγρασία και ενυδάτωση. Αν τα υλικά που θα χρησιμοποιήσεις είναι πολύ ξηρά, φρόντισε να τα περάσεις πρώτα από ένα μπολ με ζεστό νερό για να πάρουν λίγο υγρασία. Στη συνέχεια σκούπισε τα καλά με λίγο χαρτί και χρησιμοποίησε τα μέσα στο μείγμα.
  • Αν σκοπεύεις να χρησιμοποιήσεις καρύδα στο carrot cake σου, καλό θα ήταν να μην το παρακάνεις γιατί θα αποκτήσει πιο στεγνή μορφή. Οπότε διάλεξε προσεκτικά την ποσότητα που θα βάλεις στο μείγμα.
  • Όπως πάντα, ο σεφ τονίζει πως το αλεύρι δεν θα πρέπει να ενσωματωθεί στο μείγμα με τη μια. Θα χρειαστεί σταδιακά να προσθέσετε τις στέρεες μορφές στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά και χωρίς βιασύνη.
  • Ένα ακόμη tip, είναι πως αντί για βούτυρο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο έλαιο, όπως σπορέλαιο. Δίνει πιο γυαλιστερή και ενυδατωμένη όψη και υφή στο κέικ.
  • Για το τέλος, μην κάνετε απολύτως τίποτα με το κέικ, μέχρι να κρυώσει πάρα πολύ καλά. Μην το κόψετε και μην προσπαθήσετε να βάλετε το frosting (την κρέμα επικάλυψης δηλαδή) αμέσως μετά το ψήσιμο.
To απόλυτο carrot cake σύμφωνα με τη συνταγή των New York Times 2

Αναλυτικά η συνταγή για το απόλυτο carrot cake

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού baking powder

2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλας

¾ του κουταλιού αλάτι

3 κούπες τριμμένου καρότου (αντιστοιχούν περίπου 9 καρότα)

1 κούπα με σπασμένα καρύδια ή πεκάνς

1 κούπα τριμμένη καρύδα

½ της κούπας αποξηραμένα κράνμπερι

2 κούπες ζάχαρη

1 κούπα έλαιο καρδάμου ή σπορέλαιου

4 μεγάλα αβγά

Για το frosting (κρέμα επικάλυψης)

8 κουταλιές κρέμας τυριού σε θερμοκρασία δωματίου

8 κουταλάκια του γλυκού βούτυρο (και αυτό σε θερμοκρασία δωματίου)

1 κουταλάκι της σούπας χυμό από φρέσκο λεμόνι

½ της κούπας τριμμένη καρύδα (αν θέλετε)

Ξηροί καρποί για την επικάλυψη

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Απλώνουμε μια καθαρή πετσέτα μέσα σε ένα μπολ. Τρίβουμε μέσα τα καρότα περνώντας τα από τον χοντρό τρίφτη. Τα τυλίγουμε στην πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία των καρότων. Βάζουμε το τριμμένο καρότο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, τα αβγά, και τα ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

 

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά, το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά υλικά στο μπολ με τα καρότα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 μείγματα. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 3 φόρμες και μοιράζουμε το μείγμα. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.

Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε τα παντεσπάνια να κρυώσουν για τουλάχιστον 1 ώρα. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το φτερό για 3-4 λεπτά μέχρι να αφρατέψει καλά το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Απλώνουμε λίγο από το frosting στην πιατέλα σερβιρίσματος ώστε να κολλήσει πάνω το κέικ που ψήσαμε (παντεσπάνι).

Με ένα μαχαίρι κόβουμε την πάνω πλευρά από τα παντεσπάνια ώστε να δημιουργήσουμε μια επίπεδη επιφάνεια. Στήνουμε τα παντεσπάνια με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω.

Τοποθετούμε σε μια πιατέλα το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε με ένα κουτάλι το 1/3 από το frosting. Προσθέτουμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, απλώνουμε 1/3 από το frosting. Στο τέλος βάζουμε και το τρίτο παντεσπάνι και απλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 από το frosting. Σερβίρουμε από πάνω με λίγους ξηρούς καρπούς, κανέλα και λίγη καρύδα!

*Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Pexels

SHARE THE STORY