Το κορυφαίο «Taste of Home» προτείνει μερικές από τις πιο νόστιμες και γρήγορες συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε μέσα στις επόμενες ημέρες. Γιατί το καλό φαγητό δεν θέλει κόπο αλλά τρόπο!
Ομελέτα με κατίκι Δομοκού και αβοκάντο
Σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη δοκιμάσει το αβοκάντο στην ομελέτα σου, τότε πρέπει να το ξανασκεφτείς. Η βουτυρένια υφή του θρεπτικού αυτού καρπού, ταιριάζει ιδανικά στην ομελέτα σου και την κάνει ακόμη πιο θρεπτική.
Μπορείς να κάνεις την ομελέτα σου στον φούρνο. Για αρχή χτυπάς τα αυγά με αλατοπίπερο μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνουμε το τυρί και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή λάδι και βάζουμε την ομελέτα μας. Στη συνέχεια σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο και βάζουμε στον φούρνο για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Ψητός λεμονάτος σολομός
Η συνταγή αυτή μπορεί να γίνει και στο Air Fryer. Για αρχή ανακάτεψε σε ένα μπολ λίγο νερό με σόγια και αλάτι. Στη συνέχεια βουτάμε το φιλέτο σολομού στο μπολ και το αφήνουμε για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας αν δεν έχουμε Air Fryer, και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα αφού τα σκουπίσουμε καλά. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ ελαιόλαδο, βούτυρο, χυμό και ξύσμα λεμονιού ή λάιμ, σκόρδο ψιλοκομμένο και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και με ένα κουτάλι η πινέλο, βάζουμε το μείγμα πάνω στο φιλέτο. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου και σερβίρουμε είτε με ρύζι, είτε κινόα, πλιγούρι ή ό,τι άλλο θελήσουμε.
Avocado toast με crème cheese
Πρόκειται για μία από τις πιο υγιεινές και γρήγορες συνταγές. Ψήνουμε μια ή δυο φέτες του τοστ και αλείφουμε καλά με ένα crème cheese της επιλογής μας. Προσθέτουμε από πάνω λίγο λιναρόσπορο, και κόβουμε το αβοκάντο σε φέτες, τοποθετώντας το από πάνω. Προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι, αλάτι πιπέρι, πάπρικα και λίγο βασιλικό αν μας αρέσει. Για έξτρα πρωτεΐνη μπορείτε να προσθέσετε και ένα βραστό αβγό ή λίγο σολομό από πάνω.