Σε μια πόλη που συνεχώς εξελίσσεται, γεμάτη σύγχρονα εστιατόρια και μοντέρνα στέκια, υπάρχει ένα μέρος που έχει παραμείνει αναλλοίωτο στον χρόνο, προσφέροντας μια εμπειρία που θυμίζει μια άλλη εποχή. Το Diporto, ένα μικρό και παραδοσιακό ταβερνάκι κρυμμένο στα στενά της Αθήνας, αποτελώντας μια από τις πιο αυθεντικές επιλογές για όσους αναζητούν την ουσία της ελληνικής κουζίνας, χωρίς φανταχτερές διακοσμήσεις και εξεζητημένες γεύσεις.
Το δυσάρεστο όμως, είναι πως πριν περίπου ένα χρόνο έγινε γνωστό πως το νεοκλασικό στη γωνία Σωκράτους και Θεάτρου όπου στεγάζεται το «Diporto» πουλήθηκε και ο ιδιοκτήτης της εμβληματικής υπόγειας ταβέρνας έχει κληθεί να αποχωρήσει μέσα στα επόμενα 1-2 χρόνια, οπότε προλαβαίνεις –δεν προλαβαίνεις να ζήσεις την εμπειρία.

Το Diporto δεν είναι ένα συνηθισμένο εστιατόριο. Δεν διαθέτει επιγραφή ούτε σύγχρονες πινακίδες που να υποδεικνύουν την ύπαρξή του. Οι επισκέπτες κατεβαίνουν λίγα σκαλοπάτια και βρίσκονται σε έναν χώρο λιτό, σχεδόν ανέγγιχτο από τον χρόνο, με ξύλινα τραπέζια, βαρέλια κρασιού και μια ατμόσφαιρα που θυμίζει παλιά Αθήνα.