Στην καρδιά της Αθήνας, σε μια ιστορική γειτονιά, ακριβώς δίπλα στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και το Αρχαιολογικό Μουσείο, υπήρχε ένα πανέμορφο τετραώροφο μέγαρο με αψίδες και αετώματα που δυστυχώς στα χρόνια της κατοχής στέγασε την Γενική Ασφάλεια και κατόπιν, στα Δεκεμβριανά, ανατινάχθηκε.
Τη θέση του πήρε μια πολυτελής πολυκατοικία στην εποχή που το συγκεκριμένο σημείο της πόλης ήταν ο ιδανικός τόπος κατοικίας για πολλούς. Ανάμεσα στους ενοίκους του οικήματος, πολιτικοί, διπλωμάτες και καλλιτέχνες με εξέχουσα μορφή την Σοφία Βέμπο και τον σύζυγό της Μίμη Τραϊφόρο που εμπνευσμένος από τα τεκταινόμενα θα έγραφε το θεατρικό έργο «Στουρνάρα 288» που θα γινόταν και κινηματογραφική επιτυχία, με την Βέμπο να πλαισιώνει το καστ των πρωταγωνιστών.
Το οίκημα θα ζούσε ιστορικές στιγμές στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, όταν η εμβληματική τραγουδίστρια της Νίκης, θα έδινε καταφύγιο στους νέους που είχαν συμμετάσχει στην εξέγερση κρύβοντας τους στο μεγάλο διαμέρισμα της από την αστυνομία.
Τα χρόνια πέρασαν, η γειτονιά άλλαξε πολλές φορές πρόσωπο, διατηρώντας ωστόσο άθικτα τα περισσότερα αρχιτεκτονικά της μνημεία και σήμερα μετά από πολλά χρόνια απαξίωσης βρίσκεται σε μια διαδικασία αναγέννησης.