«Η ελληνική κουζίνα ενσαρκώνει την ψυχή της Μεσογείου και του Αιγαίου, μια γαστρονομική κληρονομιά που γεφυρώνει παραδόσεις και περιοχές. Σήμερα, αντιπροσωπεύει πολύ περισσότερα από μια απλή πολιτιστική έκφραση: αποτελεί στρατηγικό μοχλό για την ελληνική οικονομία και όχημα διεθνούς επιρροής.
Στο σταυροδρόμι του τουρισμού και της γαστρονομίας, η Ελλάδα αξιοποιεί την ικανότητά της να συνδυάζει τη δημιουργικότητα με την αυθεντικότητα.
Οι ομάδες επιθεώρησης που διαθέτουμε έχουν επαινέσει τις προσπάθειες ενός ολόκληρου τομέα που ενισχύει την ελκυστικότητα της χώρας στην παγκόσμια σκηνή, καθιστώντας τη γαστρονομία ακρογωνιαίο λίθο της ήπιας ισχύος της Ελλάδας και της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξής της» αναφέρει ο Γκουένταλ Πόλενεκ, διευθυντής του διεθνούς τμήματος του οδηγού Μισελέν.
Δύο εστιατόρια Michelin στο Delta
Ο οδηγός Michelin ανακοίνωσε τα εστιατόρια που ξεχώρισε στην Αθήνα, διατηρώντας τα δύο αστέρια στο Delta, το εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ, που τα ηνία έχουν ο Γιώργος Παπαζαχαρίας και ο Θάνος Φέσκος.