Με νέες αφίξεις αλλά και διαχρονικά αγαπημένα στέκια, ακολουθεί μια λίστα με προτάσεις για το πού μπορείτε να απολαύσετε τα καλύτερα κρασιά στην Αθήνα.
Διαθέτει 130 ετικέτες και 30 επιλογές σε ποτήρι, που ανανεώνονται κάθε μήνα. Αγαπάει τον ελληνικό αμπελώνα (60%) αλλά έχει και αντιπροσωπευτικά δείγματα του ξένου (40%). Στις οινογνωσίες του θα μάθετε για τις ελληνικές γηγενείς ποικιλίες και πώς αυτές συνδυάζονται με τοπικά εδέσματα. Φημίζεται άλλωστε για τις ντόπιες πρώτες ύλες των πιάτων του. Λειτουργεί επίσης ως κάβα.
Ξεχωρίσαμε: Τα κοκτέιλ με βάση το κρασί.
Μισαραλιώτου 20, Κουκάκι
Δημιουργός του είναι η Ελένη Κεφαλοπούλου, πρώην ηθοποιός και voice actress και νυν δημοσιογράφος, συγγραφέας και blogger, με πάθος και γνώσεις για το κρασί. Η wine listδεν είναι μεγάλη, αλλά θα βρείτε σπάνια και λιγότερο γνωστά κρασιά από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εξίσου ελληνοκεντρικοί είναι και οι μεζέδες που συνοδεύουν την οινική εμπειρία σας.
Ξεχωρίσαμε: Το Syrah της Ρωξάνης Μάτσα: φρουτώδες κρασί με πρώτες νότες από βύσσινο, κεράσι, δαμάσκηνο και δεύτερες πιπεριού, κανέλας και βιολέτας.
Κορνάρου 4, Αθήνα
Στεγάζεται σε ένα κτίριο του Μεσοπολέμου και αποπνέει ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας. Η Αμαλία Αυγέρη και ο Αντώνης Μούγιας προσφέρουν ζεστή φιλοξενία και μια λίστα κρασιών –που επιμελήθηκε ο σομελιέ Λάμπρος Σιαφάκας– με εγχώριες και διεθνείς ετικέτες. Δοκιμάστε τα φυσικά κρασιά και ετικέτες μικρών παραγωγών και συνοδέψτε τα με τα πιάτα που ετοιμάζει ο σεφ Άγγελος Γρηγοράτος.
Ξεχωρίσαμε: Το ταρτάρ με ψάρι ημέρας και την ποικιλία τυριών.