Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου απόλαυσαν λίγο μετά το γάμο του Νικόλαου Ντε Γκρες με την Χρυσή Βαρδινογιάννη, στην Αίγινα η τέως βασίλισσα Άννα-Μαρία και η κόρη της, πριγκίπισσα Αλεξία, επιλέγοντας να γευματίσουν στο περίφημο ουζερί "Σκοτάδης". Το ιστορικό αυτό στέκι, γνωστό για την αυθεντική θαλασσινή του κουζίνα και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για μια χαλαρή βραδιά γεμάτη γεύσεις και αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού.
Γεύσεις που ξεχώρισαν
Η Άννα-Μαρία και η πριγκίπισσα Αλεξία, απλές και ευδιάθετες, τίμησαν μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα του μαγαζιού. Ξεκίνησαν το δείπνο τους με μια κλασική χωριάτικη σαλάτα, γεμάτη ζουμερές ντομάτες, αγγούρι, φέτα και ελιές, που αναδείκνυαν τη γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.
Στη συνέχεια, απόλαυσαν ένα βελούδινο πιάτο φάβας, απαραίτητο συνοδευτικό για κάθε τραπέζι ελληνικής κουζίνας. Ωστόσο, το απόλυτο highlight του δείπνου ήταν το κριθαρώτο γαρίδας, ένα πιάτο-σήμα κατατεθέν του ουζερί.
Για να συνοδεύσουν το γεύμα τους, η Άννα-Μαρία και η Αλεξία επέλεξαν λευκό ελληνικό κρασί, το οποίο αναδείκνυε τις γεύσεις των πιάτων.