ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Σε γνωστό ουζερί της Αίγινας η Άννα – Μαρία και η πριγκίπισσα Αλεξία – Ποιες γεύσεις τίμησαν

Σε γνωστό ουζερί της Αίγινας η Άννα – Μαρία και η πριγκίπισσα Αλεξία – Ποιες γεύσεις τίμησαν 1
Giwrgos Likouris-Skotadis/Facebook

Όπως φαίνεται, ακόμη και οι γαλαζοαίματοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη μαγεία της αιγινήτικης φιλοξενίας.

ΑΠΟ GRACE TEAM

Μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου απόλαυσαν λίγο μετά το γάμο του Νικόλαου Ντε Γκρες με την Χρυσή Βαρδινογιάννη, στην Αίγινα η τέως βασίλισσα Άννα-Μαρία και η κόρη της, πριγκίπισσα Αλεξία, επιλέγοντας να γευματίσουν στο περίφημο ουζερί "Σκοτάδης". Το ιστορικό αυτό στέκι, γνωστό για την αυθεντική θαλασσινή του κουζίνα και τη φιλόξενη ατμόσφαιρα, αποτέλεσε το ιδανικό σκηνικό για μια χαλαρή βραδιά γεμάτη γεύσεις και αρώματα του ελληνικού καλοκαιριού.

Γεύσεις που ξεχώρισαν

Η Άννα-Μαρία και η πριγκίπισσα Αλεξία, απλές και ευδιάθετες, τίμησαν μερικά από τα πιο εμβληματικά πιάτα του μαγαζιού. Ξεκίνησαν το δείπνο τους με μια κλασική χωριάτικη σαλάτα, γεμάτη ζουμερές ντομάτες, αγγούρι, φέτα και ελιές, που αναδείκνυαν τη γεύση του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Στη συνέχεια, απόλαυσαν ένα βελούδινο πιάτο φάβας, απαραίτητο συνοδευτικό για κάθε τραπέζι ελληνικής κουζίνας. Ωστόσο, το απόλυτο highlight του δείπνου ήταν το κριθαρώτο γαρίδας, ένα πιάτο-σήμα κατατεθέν του ουζερί.

Για να συνοδεύσουν το γεύμα τους, η Άννα-Μαρία και η Αλεξία επέλεξαν λευκό ελληνικό κρασί, το οποίο αναδείκνυε τις γεύσεις των πιάτων.

Σε γνωστό ουζερί της Αίγινας η Άννα – Μαρία και η πριγκίπισσα Αλεξία – Ποιες γεύσεις τίμησαν 2

Giwrgos Likouris-Skotadis/Facebook

Φιλόξενη ατμόσφαιρα και αναμνηστική φωτογραφία

Αν και διακριτικές, οι δύο κυρίες δεν αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν με τον ιδιοκτήτη του ουζερί, Γιώργο Λυκούρη έναν άνθρωπο που έχει συνδέσει το όνομά του με την παράδοση και τη γευστική ταυτότητα της Αίγινας. Με απλό και casual ντύσιμο, η Άννα-Μαρία και η πριγκίπισσα Αλεξία απόλαυσαν την αυθεντική φιλοξενία του μαγαζιού, αποδεικνύοντας ότι η καλή κουζίνα είναι πάντα η καλύτερη αφορμή για όμορφες στιγμές.

Ο «Σκοτάδης»: Ένα διαμάντι της Αίγινας

Δεν είναι τυχαίο που το ουζερί «Σκοτάδης» αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας. Με μια ιστορία που ξεκινά από το 1945, συνεχίζει να προσφέρει μοναδικές γεύσεις, όπως το σφηνάκι αχινού με τσίπουρο και λάδι, ο μαρινάτος γαύρος, οι εξαιρετικές γαρίδες, και φυσικά, η ατμόσφαιρα που σε κάνει να αισθάνεσαι μέλος μιας μεγάλης παρέας.

Για όσους αναζητούν μια γαστρονομική εμπειρία γεμάτη απλότητα, παράδοση και εκλεπτυσμένη γεύση, μια επίσκεψη στον «Σκοτάδη» είναι επιβεβλημένη. Και όπως φαίνεται, ακόμη και οι γαλαζοαίματοι δεν μπορούν να αντισταθούν στη μαγεία της αιγινήτικης φιλοξενίας.

ΑΠΟΡΡΗΤΟ