Η Εριέττα Κούρκουλου μπορεί να κληρονόμησε δημοσιότητα και μια τεράστια κληρονομιά, ωστόσο παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ και αυτό χάρη στην δική της προσωπικότητα, αλλά και στον τρόπο που επιλέγει να πλαισιώσει, να ανοιχτεί και να μιλήσει για θέματα που απασχολούν κάθε σύγχρονη γυναίκα και οικογένεια.
Μέσα από εξομολογήσεις της, είτε δύσκολες -είτε εύκολες, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό του κοινού της και κυρίως να κάνει πολλές γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της. Οι δικές της εμπειρίες, “τα λάθη της”, τα συμβάντα που τη στιγμάτισαν, παρότι τα κρατάει για τον εαυτό της, δεν διστάζει πού και πού να παίρνει δημόσια θέση σχετικά με αυτά και θα καταλάβεις γιατί.
«Πολλές φορές όταν μοιράζομαι τέτοια προσωπικά πράγματα, αναρωτιέμαι γιατί το κάνω, γιατί να μοιραστώ κάτι τέτοιο, γιατί να ανοίξω την πόρτα της οικογένειάς μου και να μιλήσω για πράγματα που δεν είμαι αναγκασμένη να μιλήσω. Καταλήγω πάντα στο ότι αυτό οδηγεί σε ένα αίσθημα ότι ούτε εγώ είμαι μόνη αλλά ούτε και οι άλλες γυναίκες που περνούν κάτι αντίστοιχο είναι μόνες.
Πολλές φορές επειδή δεν συζητιόνται αυτά και βλέπουμε μόνο όμορφες εικόνες οικογενειών που κρατάνε τα μωρά τους και τα επιστρέφουν από το μαιευτήριο στο σπίτι, αυτό δημιουργεί πραγματικά μια αίσθηση μοναξιάς, η οποία δεν είναι αληθής. Πολλά ζευγάρια και παλεύουν με την υπογονιμότητα και μπορεί να καταφέρουν εύκολα να μείνουν έγκυος και να μην προχωρήσει μια εγκυμοσύνη, οπότε πραγματικά όταν μοιραζόμαστε τέτοια πράγματα, ερχόμαστε πιο κοντά στην πραγματικότητα αλλά και η μία στην άλλη», είπε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου στο νέο της podcast.
Ο λόγος που αυτή τη φορά αποφάσισε να μιλήσει δημόσια, ήταν η αποβολή που βίωσε, η συναισθηματική κατάπτωση που ακολούθησε, αλλά και πως κατάφερε να απενοχοποιηθεί.
«Δαιμονοποιούμε κάπως όχι τη ζήλια αλλά πραγματικά να σε πονάει μερικές φορές η χαρά του άλλου. Είναι μια πολύ φυσιολογική πραγματικότητα, όταν εσύ έχεις χάσει τα πάντα, το να βλέπεις τη χαρά του άλλου να σε πονάει. Όχι επειδή είσαι κακός άνθρωπος αλλά γιατί βιώνεις μια τραγική κατάσταση εκείνη τη στιγμή και έχεις κάθε δικαίωμα να νιώθεις ό,τι συναίσθημα μπορεί να αισθανθείς».