ΤΟ ΒΗΜΑ logo

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών;

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών; 1

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα συντηρητικά στο μακιγιάζ έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και μόλις διασπαστούν, το προϊόν είναι πιο ευαίσθητο στη μικροβιακή ανάπτυξη.

ΑΠΟ ΕΛΕΝΗ ΤΣΟΥΤΣΗ

Η αλήθεια είναι ότι με τα προϊόντα ομορφιάς δενόμαστε λίγο παραπάνω, δημιουργούμε μία σχέση σχεδόν εξάρτησης και δεν είναι λίγες οι φορές που αμελούμε την ανανέωσή τους. Ναι, και τα καλλυντικά έχουν ημερομηνία λήξης και καλό θα είναι να το θυμόμαστε.

Μέσα σε έναν κόσμο υπερκατανάλωσης που θέλουμε να αγοράζουμε όσα περισσότερα μπορούμε χωρίς απαραίτητα να τα χρησιμοποιούμε, ήρθε η στιγμή να επενδύουμε σε ό,τι πραγματικά χρειαζόμαστε. Ανεξάρτητα λοιπόν από το πόσο καιρό κρατάμε τις όμορφες παλέτες και τα προϊόντα μακιγιάζ, η σκληρή αλήθεια είναι ότι τα προϊόντα ομορφιάς στην πραγματικότητα, λήγουν. Και είναι κάτι που πρέπει να προσέχουμε γιατί διαφορετικά ενδέχεται να επηρεαστεί η υγεία της επιδερμίδας μας.

Ποια είναι η διάρκεια ζωής των καλλυντικών; 2

Pexels

Τι συμβαίνει όταν χρησιμοποιείτε καλλυντικά που έχουν λήξει;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε καλλυντικά που έχουν λήξει, είναι οι κίνδυνοι για την υγεία. Από τη δερματίτιδα εξ επαφής μέχρι και την έκθεση σε μικρόβια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε άλλα ιατρικά προβλήματα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα συντηρητικά στο μακιγιάζ έχουν περιορισμένη διάρκεια ζωής και μόλις διασπαστούν, το προϊόν είναι πιο ευαίσθητο στη μικροβιακή ανάπτυξη.

Οι λοιμώξεις είναι ιδιαίτερα πιθανές με προϊόντα ματιών που έχουν λήξει, καθώς φιλοξενούν βακτήρια με την πάροδο του χρόνου. Για παράδειγμα, τα eyeliners και η μάσκαρα χρησιμοποιούνται τόσο κοντά στο μάτι και στο υγρό περιβάλλον του, γεγονός που τα καθιστά ιδανικό έδαφος για βακτήρια και μύκητες που μπορεί να προκαλέσουν μολύνσεις.

Ποια είναι λοιπόν η διάρκεια ζωής των προϊόντων;

Μάσκαρα και eyeliner: Τρείς με τέσσερεις μήνες. Είναι πολύ σημαντικό να ανανεώνετε τα δύο αυτά προϊόντα ώστε να αποφεύγετε αλλεργίες και ερεθισμούς.

Μολύβια ματιών και χειλιών: Τρία περίπου χρόνια μπορούν να αντέξουν στο νεσεσέρ σας. Φροντίστε να τα ξύνετε συχνά για να είναι καθαρά και να φεύγουν τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις και αλλεργίες.

Κραγιόν και lip gloss: Το πολύ δύο χρόνια.

Foundation, concealer, κρέμες ματιών, σαπούνια προσώπου, οροί: Έξι μήνες έως έναν χρόνο.

Body lotion: Ένα με δύο χρόνια.

Σαμπουάν, conditioner και shower gel: Περίπου δύο χρόνια.

Αντηλιακό: Πάντα να τσεκάρετε την ημερομηνία λήξης στο πίσω μέρος της συσκευασίας.

SHARE THE STORY

ΑΠΟΡΡΗΤΟ