«Σε όλη μου τη ζωή, δεν ήξερα αν πραγματικά υπήρχα. Αλλά υπάρχω και οι άνθρωποι αρχίζουν να το παρατηρούν» λέει ο Άρθουρ Φλεκ, ο ήρωας της ταινίας Joker για να ξεκαθαρίσει, λίγη ώρα αργότερα, και αφού έχει πάρει την κατάσταση στα χέρια του με τον χειρότερο τρόπο: «Τι δίνεις σε μια κοινωνία που δε νοιάζεται; Αυτό που της αξίζει».
Το 1978 η Ελλάδα μάθαινε τα νέα από τις εφημερίδες, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα καφενεία και τους ταξιτζήδες. Τότε λοιπόν, σε εκείνη την καθόλου ρομαντική, αλλά σίγουρα νοσταλγική εποχή, η υπόθεση Κωσταλέξι είχε τραβήξει το ενδιαφέρον όλων, μύθοι και αλήθειες είχαν στήσει τρελό χορό γύρω από τη φωτογραφία μιας γυμνής γυναίκας-αγρίμι με φουντωτά μαύρα μαλλιά, φήμες και σχόλια έχτιζαν τον μύθο της μεγάλης ανατριχίλας μιας ολόκληρης χώρας.
«Την κρατούσαν φυλακισμένη 29 ολόκληρα χρόνια. Μπήκε νέα 18 ετών και βγήκε 47 ετών» σχολίαζαν οι πηχυαίοι τίτλοι των εφημερίδων.
«Η «υπόθεση Κωσταλέξι πέρασε τα ελληνικά σύνορα και έγινε γνωστή σε Ευρώπη και Αμερική όπου έγινε μάλιστα πρώτο θέμα σε πολλά μέσα. Παράλληλα, στο Κωσταλέξι έφταναν ακόμα και τουρίστες» γράφει ο αστυνομικός συντάκτης Πάνος Σόμπολος στο βιβλίο του «Τα τραγικά γεγονότα της τελευταίας τριαντακονταπενταετίας» ξεκαθαρίζοντας την ήρα από το στάρι.