Δεν ξέρω αν έχετε βρεθεί ποτέ σε παρέες ανάμεικτες στις διακοπές. Ανάμεικτες όταν λέω, εννοώ από αυτές που σε συζητήσεις σε μία ταβέρνα που σκάει το κύμα φλεξάρουν διαρκώς τις διακοπές τους στη Μύκονο ωσάν γηγενείς κάτοικοι ή επάνω σε ιστιοπλοικό που κάνει το γύρο των Επτανήσων, και τους άλλους τους «φασαίους», τους εναλλακτικούς που με σηκωμένο κάπως το φρύδι και «έντεχνο» σνομπισμό σου μιλούν για την ανέγγιχτη Ψέριμο ή την Γαύδο όπου ζούσαν μέσα σε δενδρόσπιτα ωσάν άλλοι survivors και πόσο την ψάχνουν γενικά με τους εναλλακτικούς προορισμούς το καλοκαίρι γιατί δεν αντέχουν τόσο τουρισμό. Και οι Μυκονολάτρεις τους απαντούν «έχω πάει, αλλά δε μ’ άρεσε» και οι φυσιολάτρες τους απαντούν «δεν καταλαβαίνω πώς μπορείς να κάνεις διακοπές με τόση πολυκοσμία». Εγώ λοιπόν έχω βρεθεί κάπου στη μέση μιας τέτοιας παρέας και το «έχω πάει», πάει και έρχεται σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ μεταξύ των δύο «φατριών».
Η αλήθεια είναι ότι εγώ μέχρι πριν δύο τρία χρόνια όταν μου είπε μια φίλη μου (όχι με σηκωμένο φρύδι) ότι πήγε στην Ψέριμο, δεν ήξερα όχι απλά κατά που πέφτει αλλά ότι υπάρχει κιόλας! (Συγνώμηηηη!!!). Έμαθα όμως γιατί γκούγκλαρα και τη βρήκα: «Η Ψέριμος, γνωστή και ως Κάπαρη, είναι ελληνικό νησί του νοτίου Αιγαίου, του συμπλέγματος Δωδεκανήσων».
Έτσι λοιπόν όταν το περασμένο Σαββατοκύριακο άρχισε να γίνεται viral ένα άλλο νησί που ξεκινάει επίσης από Ψ, η Ψίμυθος, θεώρησα ότι όντως υπάρχει. Φαντάζομαι είστε και άλλοι μαζί με μένα, ειδικά εκείνοι οι «φασαίοι» που ψάχνετε παρθένα μέρη για να γίνετε ένα με τη φύση. Η αναζήτηση της Google πήρε «φωτιά» το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Αυγούστου και η Ψίμυθος έγινε το πρώτο trend στο X (πρώην Twitter) καθώς οι χρήστες του το περιέγραφαν ως υπέροχο και φανταστικό και ότι «δεν υπάρχει η ομορφιά του». Αλλά το εννοούσαν μάλλον κυριολεκτικά.
Όλα ξεκίνησαν με ένα tweet του δημοφιλούς λογαριασμού @beatBukowski, που ενθάρρυνε τους «φασαίους» να πάνε για διακοπές το συγκεκριμένο νησί, ως τον απόλυτο προορισμό.