Υπάρχει «τέλειο» έγκλημα για να έχει διαπραχθεί στην περίπτωση εξαφάνισης του 31χρονου Μπάμπη από το Μεσολόγγι; Η απάντηση δόθηκε πριν λίγο καθώς η ΕΛΑΣ επιβεβαίωσε τον εντοπισμό της σορού του 31χρονου Μπάμπη.
Μαζί με όλα τα ερωτηματικά που γέννησε η υπόθεση που διερευνήθηκε με προσοχή για 18η ημέρα από τις Αρχές, μεταξύ άλλων και από ειδική ομάδα που συμμετείχε στο δυστύχημα στα Τέμπη, γεννήθηκε μαζί, κι αυτό που πρωτοδιατύπωσε ο Γάλλος εργαστηριακός εγκληματολόγος και πρωτοπόρος στην αναλυτική διερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος, Εντμόν Λοκάρ, καταλήγοντας πως «κάθε επαφή αφήνει και (υλικό) ίχνος». Όπως και τελικά, αποδείχθηκε.
Τα στοιχεία που έρχονταν όλες αυτές τις ημέρες στη δημοσιότητα, έφερναν νέα τροπή στην υπόθεση του αγνοούμενου, προκαλώντας ακόμη περισσότερα ερωτηματικά για το τι είχε συμβεί και αν τελικά επρόκειτο για μια «νέα υπόθεση Άλεξ».
Σε μία από τις δηλώσεις του δικηγόρου της οικογένειας του αγνοούμενου, αναφερόταν πως: «στο παρελθόν, υπήρξαν δύο μεγάλες υποθέσεις, που χωρίς να έχουμε πτώμα, οι δράστες είχαν κατηγορηθεί και φυλακιστεί. Δεν είναι δεδομένο πως εφόσον δεν υπάρχει πτώμα, δεν θα κατηγορηθούν άνθρωποι. Δεν αρκεί για την οικογένεια να λογοδοτήσουν οι δράστες αλλά να βρεθεί κάτι από αυτόν τον άνθρωπο».
«Ήθελα να τον κοιτάξω λίγο να μου πει πού είναι το παιδί μου, μόνο αυτό, δε θέλω κάτι άλλο! Πρέπει να μου πει πού είναι το παιδί μου, να βρω το παιδί μου τουλάχιστον, να το έχω, να μην περιμένω», ακούσαμε τη μητέρα του 31χρονου θύματος να φωνάζει από αγανάκτηση, αναζητώντας τη δικαιοσύνη στο όνομα του γιου της.
Κατά τη σημερινή απολογία του βασικού υπόπτου, του 50χρονου κρεοπώλη στο Δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου που κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ο κόσμος και κυρίως τα μέλη της οικογένειάς του, η μητέρα και η αδελφή του, φώναζαν «πού είναι ο Μπάμπης».
Η απάντηση ήρθε από τις έρευνες καθώς, όπως επιβεβαίωνε πριν τη λύση στη μοιραία υπόθεση του φόνου, και η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνα Δημογλίδου στην «Κοινωνία Ώρα Mega, «τέλειο έγκλημα δεν υπάρχει». Για να υπάρξει, πρέπει να μην έχει αναγνωριστεί ποτέ ως «έγκλημα» ή να θεωρηθεί ένα είδος «τεχνικού επιτεύγματος εκ μέρους του δράστη», σύμφωνα με τους εγκληματολόγους.
Η έννοια του τέλειου εγκλήματος περιορίζεται σε εγκλήματα που δεν έχουν εξιχνιαστεί.