Την οργή του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου προκάλεσαν οι προγνώσεις για τον καιρό των επόμενων ημερών, που δείχνουν βίαιη μεταβολή μετά το καλοκαιρινό σκηνικό των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Καλλιάνος κάνει λόγο για «προγνώστες πανικού» που «ψάχνουν δόξα μέσα από καιρικές καταστροφές» και διευκρινίζει ότι τίποτα καιρικά καταστροφικό δεν θα έρθει τις επόμενες μέρες.

«Κάθε χρόνο έχουμε τέτοιες ανόδους στη θερμοκρασία μέσα στον Σεπτέμβριο. Ήμαρτον» λέει για τα 34άρια που θα επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο.

Όσο για την πτώση της θερμοκρασίας κατά 8 βαθμούς Κελσίου ο μετεωρολόγος είπε ότι «δεν είναι κάτι ακραίο, ούτε επικίνδυνο». Για τις προβλέψεις για καταστροφικές και επικίνδυνες βροχές είπε ότι θα είναι «ασθενούς έως μέτριας έντασης».

«Αυτοί οι προγνώστες, που πραγματικά συναντάς πολλούς στο διαδίκτυο, εκμεταλλεύονται τη φυσική ανησυχία των πολιτών για να κερδίσουν λίγη επιπλέον προσοχή. Είναι λυπηρό να βλέπουμε ανθρώπους που επιλέγουν την οδό της υπερβολής και της «μυθοπλασίας» αντί για την υπεύθυνη ενημέρωση» λέει χαρακτηριστικά.

Διευκρινίζει ωστόσο ότι όλοι έχουν κάνει λάθος στις προβλέψεις. «Δεν είμαστε Θεοί» επισημαίνει.