Αν κάποιος μας ρώταγε τι ονειρευόμαστε από το ταίρι μας, ποιος και ποια από εμάς δεν θα έλεγε πως θέλει μια όμορφη ρομαντική σχέση με ένα άτομο που μας συμπεριφέρεται πάντα καλά; Η καλοσύνη υποδηλώνει άλλωστε διακριτικότητα και ευγένεια. Κατ΄επέκταση αυτό σημαίνει πολύ λιγότερες διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, σύμφωνα με το vita.gr.

Άλλο όμως η γνήσια ευγένεια που πηγάζει αβίαστα από έναν άνθρωπο, άλλο το να προσπαθούμε να είμαστε μονίμως καλοί και να ωραιοποιούμε καταστάσεις.

Σχέση: 5 «καλές» κινήσεις που μας κάνουν κακό

#1 Προσπαθείς συνεχώς να φτιάξεις τη διάθεση του/ της συντρόφου σου

Ποιος δεν θέλει να αισθάνεται χαρούμενος; Αλλά το να ελέγχεις τη διάθεσή σου σε μόνιμη βάση προσπαθώντας να βεβαιωθείς ότι θα μεταφέρεις στο/στην σύντροφό σου μόνο θετικά συναισθήματα μπορεί να γίνει εξουθενωτικό και αποπνικτικό. Σε κάθε σχέση, οι σύντροφοι είναι απαραίτητο να δέχονται και να αγκαλιάζουν όλα τα συναισθήματα, θετικά και αρνητικά, όπως η λύπη, ο θυμός , η ενοχή, η απογοήτευση.

Τελικά, κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να φτιάξει το κέφι κανενός. Η ειλικρίνεια ως προς το πώς αισθάνεται η κάθε πλευρά είναι αν μη τι άλλο, μια πιο υγιής προσέγγιση εν αντιθέσει με την προσποίηση.

#2 Αποφεύγεις τις συγκρούσεις

Οι διαφωνίες είναι ένα δύσκολο κομμάτι σε κάθε σχέση. Ωστόσο, η εποικοδομητική αντιπαράθεση είναι απαραίτητη, διαφορετικά οι σύντροφοι μπορεί να οδηγηθούν σε αγανάκτηση και τελικά αποξένωση. Αν οι παρεξηγήσεις και οι αντιθέσεις δεν αντιμετωπίζονται ποτέ, φουντώνουν. Καλύτερα λοιπόν να καθαρίζεις την πληγή έτσι ώστε να επουλωθεί…

#3 Συμμορφώνεσαι στις επιθυμίες του/της

Τι θα κάνετε το Σαββατοκύριακο; Ποια ταινία θα δείτε απόψε; Αν συνεχώς η απάντηση στο/ στην σύντροφό σου είναι «δεν με πειράζει, ό,τι θέλεις εσύ», πιθανότατα ήρθε η στιγμή να πάρεις πρωτοβουλία. Η συνεργασία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία μιας σχέσης μακροπρόθεσμα και καλό είναι να υπάρχει σε όλα τα επίπεδα.

Είναι ωφέλιμο να μοιράζεστε το βάρος της λήψης αποφάσεων και οι σύντροφοι να γνωρίζουν πως όταν κουραστεί ο ένας, ο άλλος θα μπορεί να αναλάβει το τιμόνι!

#4  Λες αυτό που θέλει να ακούσει

Είναι ωραίο και… βολικό όταν κάποιος επικυρώνει την άποψή μας. Αποκλείεται όμως να έχουμε πάντα δίκιο. Και αυτό που πραγματικά έχουμε ανάγκη είναι οι αγαπημένοι μας να μας λένε την αλήθεια, ακόμα κι αν αυτό μας θυμώσει στην αρχή.

#5 Κάνεις το ταίρι σου το κέντρο του κόσμου

Περιστρέφεται όλη η γη γύρω από τον/ την σύντροφό σου; Ωραίο ακούγεται αλλά έχεις αναρωτηθεί αν πραγματικά λειτουργεί;

Πρώτον, μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί να φέρει μεγάλη πίεση. Επιπλέον, υπάρχεις κι εσύ, όπως και οι φίλοι, τα χόμπι, η δουλειά σου. Πώς θα επεκτείνεις τους ορίζοντές σου αλλά και τους ορίζοντες του δεσμού σας αν επικεντρώνεσαι μόνο στη σχέση;

Μπορείς να αγαπάς και να αγαπιέσαι βρίσκοντας παράλληλα ευχαρίστηση και νόημα σε πράγματα που δεν έχουν καμιά σχέση με το έτερόν σου ήμισυ, όπως επιβεβαιώνει και η επιστήμη.