Σε ένα από τα πιο ωραία παιχνίδια του φετινού Champions League, η Μπάγερν Μονάχου διέλυσε τη Λάτσιο στη Ρώμη με 4-1 και αγκάλιασε την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης μετέτρεψε το πρώτο παιχνίδι της φάσης των «16» σε παράσταση για ένα ρόλο και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση σε μια επιβλητική νίκη. Μια νίκη που δίνει ουσιαστικά από απόψε στη γερμανική ομάδα την πρόκριση στην επόμενη φάση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, με τη ρεβάνς στο Μόναχο να έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τον χορό των γκολ για τους Βαυαρούς άνοιξε ο Λεβαντόφσκι στο 9ο λεπτό, με τον Πολωνό σούπερ σταρ της Μπάγερν Μονάχου να φτάνει τα 72 γκολ στο Champions League και να ξεπερνάει τον Ραούλ, ανεβαίνοντας στην τρίτη θέση των all-time σκόρερ της διοργάνωσης.

Στο 24’ ο Μουσιάλα πέτυχε το πρώτο του ευρωπαϊκό γκολ και έγινε ο νεότερος Άγγλος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, ξεπερνώντας τον Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν. Στο 42’ ο Σανέ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0 και στο 47’ η Μπάγερν έκανε το 4-0 με αυτογκόλ του Ατσέρμπι. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 4-1 στο 49’ με το γκολ του Κορέα.

Οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στις 17/3 στο Μόναχο, στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς, με τους Ιταλούς να ψάχνουν ένα… θαύμα, αφού οι Βαυαροί με το 4-1 έχουν αγκαλιάσει την πρόκριση.

Τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν εντυπωσιακά το παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 9ο λεπτό με τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Ο Μουζάκιο έκανε λάθος γύρισμα προς τον Ρέινα, ο Πολωνός στράικερ της Μπάγερν έκλεψε, απέφυγε ωραία τον τερματοφύλακα της ιταλικής ομάδας και με πλασέ σε κενή εστία έκανε το 1-0 για την ομάδα του. Στο 17’ ο Σανέ έπαιξε το 1-2 με τον Λεβαντόφσκι, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο,τι δεν κατάφερε ο Σανέ, το έκανε ο Μουσιάλα στο 23’.

Ο νεαρός άσος ελίχθηκε, σούταρε έξω από την μεγάλη περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Στο 36’ η μπάλα στρώθηκε στον Λεβαντόφσκι, αυτός σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ρέινα απέκρουσε με τα πόδια. Εξι λεπτά αργότερα η Μπάγερν εκανε το 3-0 με τον Σανέ.

Ο Κομάν βγήκε στην κόντρα, έκανε προσποιήσεις, σούταρε, ο Ρέινα απέκρουσε, αλλά ο Σανέ πήρε το «ριμπάουντ» και από κοντά ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου η Μπάγερν άγγιξε το 4-0, αλλά ο Ρέινα απέκρουσε το σουτ του Κίμιχ.

Περισσότερα σε λίγο…