Η Λαμία επικράτησε της Λάρισας (2-1) και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα στη μάχη για την παραμονή. Οι Φθιώτες μπορεί να έμειναν πίσω στο σκορ,αλλά έκαναν την ανατροπή κι έφτασαν τους 27 βαθμούς στο +7 βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυναμικά στο ματς δείχνοντας μεγάλη θέληση να πάρουν το παιχνίδι. Ωστόσο μόλις στο 10ο λεπτό η Λάρισα άνοιξε το σκορ παγώνοντας την ομάδα της Φθιώτιδας. Ο Ντέλετιτς έκανε πολύ ωραία ενέργεια, σέρβιρε στον Μπέρτο κι εκείνος έκανε το 1-0 για την ομάδα του.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα, η Λαμία κέρδισε πέναλτι με τον Πίτι ο οποίος ανέλαβε και την εκτέλεση για το 1-1 των γηπεδούχων. Ο ρυθμός έπεσε στη συνέχεια και το 1-1 παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση των πρώτων 45 λεπτών.

Στην επανάληψη οι δύο ομάδες ήταν πιο δραστήριες, με τους γηπεδούχους να σκοράρουν πρώτοι και να φτάνουν στην ανατροπή. Ο Ασούμπρε κατάφερε να λύσει την αμυντική εξίσωση του Φέστα, έβγαλε ωραία στον Μπερτόλιο, που έγραψε το 2-1.Η ΑΕΛ ανέβασε έκτοτε τις γραμμές της προκειμένου να βρει το γκολ ισοφάρισης. Ο Μελίσσας φώναξε παρών όποτε χρειάστηκε (όπως στην κεφαλιά του Ντέλετιτς στο 75′) και διατήρησε το 2-1 υπερ της ομάδας του.

Το τελικό σφύριγμα βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια σπουδαία νίκη που τους δίνει πνοή ενόψει της συνέχειας.

Οι συνθέσεις:

Λαμία (Μάκης Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος (40’ λ.τ Μπλάζιτς), Πίτι (70’ Βασιλαντωνόπουλος), Ασούμπρε, Καραμάνος (88’ Τσούκαλος), Μπερτόλιο

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας (84′ Ζίβκοβιτς), Νούσιος (66’ Σικάβκα), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (60’ Μπαργκάν), Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Φατιόν