Το μεγάλο ντέρμπι του αγγλικού ποδοσφαίρου δεν είχε νικητή, καθώς Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ήρθαν ισόπαλες στο Ολντ Τράφορντ, σε ένα παιχνίδι που θα ξεχαστεί σύντομα. Οι δύο ομάδες δεν προσέφεραν ένα παιχνίδι αντάξιο της ιστορίας τους, ενώ ο λόγος που θα μείνει στην ιστορία το συγκεκριμένο ντέρμπι είναι επειδή το πρώτο ημίχρονο σημαδεύτηκε από τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές.

Παρόλα αυτά το τελικό 0-0 έδωσε την ευκαιρία στη Λίβερπουλ να μείνει μόνη στην κορυφή της Premier League μετά από 27 αγωνιστικές και στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Όσον αφορά την αναμέτρηση, το πρώτο 45λεπτο δεν είχε καθόλου ρυθμό, καθώς οι παίκτες έπεφταν στο έδαφος σαν τα κοτόπουλα.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έβλεπε τους παίκτες του να αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, με πρώτο τον Ερέρα, μετά τον Μάτα και λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και τον Λίνγκαρντ που είχε περάσει στη θέση του Μάτα λίγα λεπτά νωρίτερα. Πέρα όμως από τον Νορβηγό προπονητή και ο Γιούργκεν Κλοπ είδε τον Ρομπερτο Φιρμίνο να αποχωρεί τραυματίας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς το πρώτο μέρος δεν είχε καθόλου ρυθμό, με την πιο σημαντική στιγμή να την έχει ο Λίνγκαρντ που τελικά υπέστη υποτροπή και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Ο επιθετικός της Γιουνάιτεντ πήρε την εκπληκτική κάθετη πάσα του Λουκάκου στο 39΄ βρέθηκε απέναντι από τον Άλισον αλλά ο τερματοφύλακας της Λίβερπουλ τον ανέκοψε πριν τον περάσει κρατώντας το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε ψυχωμένα και είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης κυριαρχώντας της αντιπάλου της. Το γεγονός ότι δεν είχε αλλαγές ο Σόλσκιερ έδωσε έξτρα κίνητρο στους κόκκινους διαβόλους που πίεσαν για να σκοράρουν. Παρόλα αυτά δεν δημιούργησαν κάποια μεγάλη φάση. Αντίθετα στο 70ο λεπτό, με κεφαλιά ο Βαϊνάλντουμ άγγιξε το 0-1, καθώς η μπάλα κόντραρε και στον ΜακΤόμινεϊ και πέρασε δίπλα από το δοκάρι της εστίας του Ντε Χέα.

Όσο το παιχνίδι όδευε προς το τέλος οι δύο ομάδες φαινόταν πως ήταν ικανοποιημένες με το αποτέλεσμα, αν και οι γηπεδούχοι προσπάθησαν για τη νίκη που θα τους έδινε και τη νίκη. Η Λίβερπουλ βολεύτηκε με την ισοπαλία, αφού πέρασε στην κορυφή στο +1 από τη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τα ατού της ομάδας του Κλοπ εξαφανίστηκαν σε ακόμα ένα ματς με τη Γιουνάιτεντ.

Η ομάδα του Σόλσκιερ από την άλλη πρέπει να είναι ικανοποιημένοι που γλίτωσε στο συγκεκριμένο ματς, αφού η ατυχία που την χτύπησε ήταν μεγάλη, όμως η ισοπαλία δεν την βοηθάει για τη μάχη της τετράδας. Ειδικά από τη στιγμή που η Άρσεναλ νίκησε με 2-0 τη Σαουθάμπτον και επέστρεψε στην τέταρτη θέση. Σκόρερ για τους κανονιέρηδες ήταν ο Λακαζέτ μόλις στο 6 λεπτό και ο Ομπαμεγιανγκ στο 17ο λεπτό όπου και καθάρισαν από νωρίς το ματς και τηνίκη.