Το δικό της «Λας Βεγκας» με $500 δισ. θα κτίσει η Σαουδικη Αραβία

Δεκαεπταετές είναι το όραμα που περιέγραψε την εβδομάδα αυτή για τη χώρα του ο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν. Ο πρίγκιπας του θρόνου του Βασιλείου των Σαούντ ανακοίνωσε την κατασκευή, έως το έτος 2030, του «Λας Βέγκας» της Αραβικής Χερσονήσου

Δεκαεπταετές είναι το όραμα που περιέγραψε την εβδομάδα αυτή για τη χώρα του ο Μοχάμαντ μπιν Σαλμάν. Ο πρίγκιπας του θρόνου του Βασιλείου των Σαούντ ανακοίνωσε την κατασκευή, έως το έτος 2030, του «Λας Βέγκας» της Αραβικής Χερσονήσου. Μιας υπερσύγχρονης και καινοτόμου πόλης με έκταση 26.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα στα βορειοδυτικά της χώρας που θα φθάνει μέχρι τα σύνορα με την Αίγυπτο και την Ιορδανία και θα προσελκύει επισκέπτες από Ασία, Αφρική και Ευρώπη.
Το κόστος υλοποίησης του προγράμματος «Vision 2030» φθάνει τα 500 δισ. δολάρια και θα χρηματοδοτηθεί από το κρατικό επενδυτικό Ταμείο που έχει δημιουργήσει με έσοδα από τις πωλήσεις πετρελαίου (κατά τα πρότυπα του αντίστοιχου Ταμείου της Νορβηγίας) αλλά και από εγχώριους και διεθνείς επενδυτές.
Η πρότυπη αυτή πολιτεία θα ηλεκτροδοτείται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θα διαθέτει όλους τους καινοτόμους αυτοματισμούς (αυτοκίνητα δίχως οδηγό θα διασχίζουν τους δρόμους της και drones τους αιθέρες της) και υπηρεσίες (δωρεάν ασύρματη υψηλής ταχύτητας σύνδεση με το Internet, κάτι βέβαια που παραλίγο να αποκτήσει και η Ελλάδα).
Το όλο σχέδιο εντάσσεται στις στρατηγικές αλλαγές που δρομολογεί ο ηλικίας μόλις 32 ετών πρίγκιπας για να απεξαρτήσει τη Σαουδική Αραβία από το πετρέλαιο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.