Τρίτη αξιολόγηση: Συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας

Αγεφύρωτο παρέμεινε το χάσμα κυβέρνησης - θεσμών για τα κοινωνικά επιδόματα, κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με τους θεσμούς την Πέμπτη.

Συμφωνία για τις συντάξεις χηρείας επιτεύχθη μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών, σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας.

Όπως έγραψε το «Βήμα» την περασμένη Κυριακή Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, οι δανειστές δέχτηκαν να τεθεί κατώτερο όριο για τις περιπτώσεις με 20ετή ασφάλιση στα 384 ευρώ το μήνα και 360 ευρώ σε περίπτωση σύνταξης χηρείας με 15 χρόνια ασφάλισης. Μάλιστα στην περίπτωση που υπάρχουν και τέκνα που δικαιούνται σύνταξη το ποσό των 384 ευρώ (ή 360 ευρώ) θα αποδίδεται και επιπλέον επιμεριζόμενο και στα παιδιά.

Προνοιακά επιδόματα

Αγεφύρωτο παρέμεινε το χάσμα κυβέρνησης – θεσμών για τα κοινωνικά επιδόματα, κατά την πρώτη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης με τους θεσμούς την Πέμπτη.

Κατ’ ουσίαν το πρόβλημα εντοπίζεται στην αναζήτηση πόρων για την προνοιακή πολιτική, ώστε να περιορισθούν οι περικοπές που ζητούν οι θεσμοί στα οικογενειακά επιδόματα.
Οι δανειστές ζητούν μείωση των τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων με την ταυτόχρονη αύξηση του επιδόματος 1ου και 2ου τέκνου.
Η διαδικασία της ανταλλαγής απόψεων για την προνοιακή πολιτική και η αναζήτηση λύσεων θα συνεχιστεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων.

Διάσωση ΕΔΟΕΑΠ

Στέλεχος της κυβέρνησης δήλωσε επίσης ότι «θα σώσουμε τον ΕΔΟΕΑΠ», προσθέτοντας ότι αυτό θα αφορά και την υγεία και την επικούριση. Ωστόσο, επιφυλάχθηκε για λεπτομέρειες, καθώς θα πρέπει πρώτα να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.