Ελπίδες στη λοταρία για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής

«Οσο περισσότερα χρήματα ξοδεύετε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε τα 1.000 ευρώ. Με μία προϋπόθεση: Να ζητάτε απόδειξη και να χρησιμοποιείτε για πληρωμή πλαστικό χρήματα».

«Οσο περισσότερα χρήματα ξοδεύετε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κερδίσετε τα 1.000 ευρώ. Με μία προϋπόθεση: Να ζητάτε απόδειξη και να χρησιμοποιείτε για πληρωμή πλαστικό χρήματα».
Αυτό είναι το συμπέρασμα της απόφασης της υφυπουργού Οικονομικών κυρίας Κατερίνας Παπανάτσιου, σύμφωνα με την οποία 1.000 τυχεροί κάθε μήνα μπορούν να κερδίσουν 1.000 ευρώ για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών με ηλεκτρονικά μέσα.
Η απόφαση που είχε εξαγγελθεί εδώ και πολλούς μήνες είναι πλέον γεγονός και τώρα μένει να διαπιστώσει το κράτος αν με αυτό το μέτρο θα περιορίσει τη φοροδιαφυγή. Ωστόσο, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι από μόνο του αυτό το μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά από τη στιγμή που το δέλεαρ της μη έκδοσης απόδειξης και της «έκπτωσης» του 24% ΦΠΑ πολλές φορές μπορεί να αποτελέσει ισχυρότερο κίνητρο για κάποιον από το να ζητήσει απόδειξη με την πιθανότητα να βρεθεί στους 1.000 νικητές κάθε μήνα.
Τι προβλέπει απόφαση του υπουργείου Οικονομικών; Κλήρωση θα γίνεται κάθε τέλος του μήνα για συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί τον αμέσως προηγούμενο. Η 1η κλήρωση που θα γίνει αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου για συναλλαγές που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Για τους προηγούμενους μήνες αναμένεται να γίνει μία μεγάλη κλήρωση τα Χριστούγεννα, όπου θα κληρωθούν 8.000 πολίτες με έπαθλο 1.000 ευρώ ο καθένας.
Αξίζει να τονιστεί ότι 1.000 ευρώ δεν φορολογούνται, δεν προστίθενται στο εισόδημα, δεν κατάσχονται, δεν παρακρατούνται, δεν συμψηφίζονται με άλλες οφειλές.
Οσοι κερδίζουν θα λαμβάνουν μήνυμα στο Taxisnet και τα χρήματα θα κατατίθενται στον λογαριασμό που έχουν δηλώσει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.