H μεγέθυνση των μεριδίων αγοράς και του όγκου πωλήσεων στις μπαταρίες βιομηχανικών και αμυντικών εφαρμογών σε συνδυασμό με την αύξηση της τιμής του μολύβδου (πρώτη ύλη) και άρα και των τιμών προϊόντος συνέβαλαν στην αύξηση του τζίρου της Sunlight το πρώτο εξάμηνο του 2017 στα 100,3 εκατ. ευρώ, έναντι 69,1 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Τα κέρδη ebitda ενισχύθηκαν στα 12,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 86% και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 5,2 εκατ. έναντι ζημιών 1,2 εκατ. το πρώτο εξάμηνο του 2016.
H Συστήματα Sunlight ABEE είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς διεθνώς μπαταριών έλξης, εφεδρικής χρήσης και αμυντικών εφαρμογών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 2006, διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες στη Θράκη και ανήκει στον όμιλο Olympia Group Συμμετοχών του κ. Πάνου Γερμανού. Η εταιρεία εξάγει πάνω από το 90% της παραγωγής της.
Ο όμιλος συνεχίσει την υλοποίηση ενός επενδυτικού προγράμματος προγραμματισμένης επέκτασης της παραγωγικής του δυναμικότητας προκειμένου να επιτύχει τον στρατηγικό του στόχο για περαιτέρω διείσδυση και ενίσχυση του ανταγωνιστικού του πλεονεκτήματος στις μεγάλες αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα, μετά την πρόσφατη έκδοση του ομολογιακού δανείου των 50 εκατ. ευρώ, έχει στη διάθεσή του επιπλέον πόρους για την εφαρμογή των σχεδίων επέκτασής του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ