H αδειοδότηση των επιχειρήσεων logistics και η ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης όλων των επιχειρήσεων που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν χώρους τελωνειακής αποθήκευσης ή ελεύθερης ζώνης εμπορίου τέθηκαν στο τραπέζι κατά τη συνάντηση που είχαν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΝΔΔΕ&L με τον υφυπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Νικόλαο Μαυραγάνη.
Ως προς τις εφοδιαστικές επιχειρήσεις που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν χώρους τελωνειακής αποθήκευσης ή ελεύθερης ζώνης εμπορίου, το ζήτημα αφορά στο επιπλέον προνόμιο αναστολής του ΦΠΑ και για τα εγχώρια εμπορεύματα (ΠΟΛ 1026/2016). Ιδιαίτερη αναφορά έγινε ακόμα στις παραμέτρους που συμβάλλουν στην αύξηση του μεταφορικού κόστους της χερσαίας μεταφοράς, με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του τελικού καταναλωτή.
Τονίσθηκε επίσης η ανάγκη εκσυγχρονισμού του στόλου των φορτηγών διεθνών μεταφορών, κάτι για το οποίο η πλευρά του υπουργείου, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από την θέση του, ο υφυπουργός επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός παρατηρητηρίου, και σε μελλοντικό χρόνο ενός δημοπρατηρίου, όπου θα καταγράφονται σε ψηφιοποιημένη μορφή το σύνολο των αναγκών της παραγωγής, αποθήκευσης, μεταφοράς και τελικής διανομής των εμπορευμάτων.