Πρόσβαση σε 11.000 διεθνείς επιχειρήσεις για την πραγματοποίηση εισαγωγών και εξαγωγών προσφέρει η Eurobank στους πελάτες της, με την ένταξη της πλατφόρμας Exportgate στο Trade Club Alliance. Πρόκειται για στρατηγική συμμαχία που διασυνδέει τις εγχώριες επιχειρήσεις με τους πελάτες 7 διεθνών τραπεζικών ομίλων που δραστηριοποιούνται σε 22 χώρες. Πρόκειται για τις Banco Santander Nordea, Rabobank, Attijariwafa, KBC, Industrial Bank of Korea IBK, SIAM, Banco BPM, ενώ σύντομα θα προστεθεί στο δίκτυο και η Credit Agricole.
Η συνεργασία αυτή δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της Eurobank να ερευνήσουν τη διεθνή αγορά, να ανακαλύψουν νέους προορισμούς για τα προϊόντα τους και να αναζητήσουν αξιόπιστους προμηθευτές. Η πρόβλεψη είναι ότι τα επόμενα 3 χρόνια ο αριθμός των συμμετοχών θα φτάσει τις 100.000.

Η ελληνική πύλη
Αυτή τη στιγμή στο Exportgate συμμετέχουν πάνω από 2.000 ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ το 2017 περίπου 300 εταιρείες έκαναν αίτηση συμμετοχής.
Από την άλλη πλευρά στο Trade Club Alliance μπορούν να εγγραφούν επιλεγμένοι πελάτες των τραπεζών-μελών, συμπεριλαμβανομένης της Eurobank. Η επιλογή τους γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια βάσει της πιστοληπτικής τους ικανότητας, της οικονομικής ευρωστίας, των προοπτικών και της βιωσιμότητάς τους. Μέχρι στιγμής από την Ελλάδα σε διάστημα 3 μηνών έχουν εγγραφεί περισσότεροι από 180 πελάτες.