Πουλάει τα ελαιόλαδα η Ελαϊς – Unilever Hellas

Την πρόθεσή της να πουλήσει τα ελαιόλαδά της ανακοίνωσε η Ελαΐς - Unilever Hellas. Πρόκειται για τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών

Την πρόθεσή της να πουλήσει τα ελαιόλαδά της ανακοίνωσε η Ελαΐς – Unilever Hellas. Πρόκειται για τις μάρκες Άλτις, Ελάνθη και Solon. Η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της επαναξιολόγησης, σε παγκόσμιο επίπεδο, των στρατηγικών επιλογών της Unilever για την κατηγορία των μαργαρινών.

Η απεμπλοκή από τα ελαιόλαδα αναμένεται να περιλαμβάνει το εργοστάσιο ελαιολάδου στην Πειραιώς, καθώς και τους εργαζόμενους σε αυτή την προϊοντική κατηγορία.
Επίσης, καθώς η διατήρηση παραγωγικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα παραμένει στρατηγική επιλογή, η Unilever αποφάσισε να μεταφέρει πρόσθετη παραγωγή προϊόντων οικιακής φροντίδας στο εργοστάσιο του Ρέντη. Με αυτόν τον τρόπο, το συγκεκριμένο εργοστάσιο διατηρεί την ανταγωνιστικότητά του ανάμεσα στα εργοστάσια της Unilever στην Ευρώπη, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
«Η Ελλάδα παραμένει προτεραιότητα για την Unilever και η αναδιάρθρωση αυτή του προϊοντικού της χαρτοφυλακίου αναμένεται να συμβάλει στην βελτίωση των προοπτικών ανάπτυξης και κερδοφορίας της τοπικής εταιρείας, ενώ θα δώσει την ώθηση για εστίαση σε στρατηγικές κατηγορίες και επένδυση σε νέα προϊόντα στην τοπική αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση.
H παρουσία της Unilever στην Ελλάδα

H πώληση του κλάδου του ελαιολάδου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Από την έναρξη της κρίσης ήταν ένα σενάριο που απασχολούσε τα κεντρικά της Unilever. Μάλιστα, παράγοντες του χώρου όταν ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2017 η πώληση εκ μέρους της Ελαϊς – Unilever του κλάδου των μαργαρινών έβαζαν στοίχημα πως θα ακολουθούσαν και τα ελαιόλαδα. Βεβαίως, η αποχώρηση από τα προϊόντα επάλειψης (Flora, Βιτάμ, Super Fresco, Άλτις Soft, Ελαϊς και Becel) ήταν μια κεντρική στρατηγική της πολυεθνικής και δεν αφορούσε μόνο την Ελλάδα.

Πλέον η παρουσία της Unilever στην Ελλάδα εντοπίζεται στο εργοστάσιο του Ρέντη (εργοστάσιο παραγωγής τροφίμων και απορρυπαντικών αλλά και κέντρο διανομής), στο εργοστάσιο της ΕΒΓΑ στην Ιερά Οδό (Algida) , στο εργοστάσιο τοματοποιιας στη Γαστούνη και στο κέντρο αποθήκευσης διανομής στο Σχηματάρι. Ο όμιλος Unilever είναι μεγαλύτερος προμηθευτής supermarket στην Ελλάδα σε αξία πωλήσεων με προϊόντα όπως Skip, Dove, AXE, Knorr, Lipton, Pummaro κ.α.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.