Nicolas Notebaert – VINCI: «30 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην Ελλάδα»

Οι δραστηριότητες στην Ελλάδα του γαλλικού ομίλου της VINCI,

Οι δραστηριότητες στην Ελλάδα του γαλλικού ομίλου της VINCI, ο οποίος κατέχει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στις παραχωρήσεις και τις κατασκευές, άρχισαν με την κατασκευή των δύο πρώτων γραμμών του μετρό της Αθήνας πριν από σχεδόν 30 χρόνια. Ο δε κατασκευαστικός κλάδος του ομίλου συμμετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία που άρχισε πρόσφατα για την κατασκευή της νέα γραμμής 4 του μετρό.

Στην πορεία αυτή των 30 χρόνων ορόσημο αποτελεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης για τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου το 1996 με την ολοκλήρωση και παράδοση του έργου το 2004, παραμονές της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τα δύο αυτά πρώτα έργα, του μετρό και της γέφυρας, απαιτούσαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία. Η μεταφορά της τεχνογνωσίας έγινε με τον καλύτερο τρόπο: το ελληνικό Δημόσιο εμπιστεύτηκε τον γαλλικό όμιλο, ο οποίος με τη σειρά του εμπιστεύτηκε το υψηλής κατάρτισης ελληνικό ανθρώπινο δυναμικό και τις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες. Ο συνδυασμός αυτός είναι και το μυστικό της επιτυχίας. Η γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης αποτελεί σήμερα ένα τεχνολογικό μνημείο της σύγχρονης Ελλάδας και σημείο αναφοράς για την επιστημονική κοινότητα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.