Οι Dow Chemical Co και DuPont ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη διαδικασία συγχώνευσής τους.
Η γιγαντιαία ενοποιημένη εταιρεία χημικών, σπόρων και εντομοκτόνων που δημιουργήθηκε (πρόκειται για μια συμφωνία 130 δισ. δολαρίων) έχει την επωνυμία DowDuPont και έχει επικεφαλής τον γεννημένο στην Αυστραλία ελληνικής καταγωγής μάνατζερ Ανδρέα Λιβέρη (Andrew Liveris).
Οι μετοχές της DuPont και της Dow έπαψαν να διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με το κλείσιμο της συνεδρίασης της 31ης Αυγούστου και από την 1η Σεπτεμβρίου συναλλάσσεται η μετοχή της DowDuPont με τον κωδικό «DWDP».
Οι Dow και DuPont είχαν ανακοινώσει τη συγχώνευσή τους το Δεκέμβριο του 2015. «Η πραγματική αξία της συμφωνίας αυτής εξαρτάται από την σκοπούμενη δημιουργία τριών βιομηχανικών υπερδυνάμεων που θα καθορίσουν τις εξελίξεις στις αγορές», σημείωνε την Παρασκευή σε ανακοίνωσή του ο εκτελεστικός πρόεδρος της DowDuPont Ανδρέας Λιβέρης.
Ο ήλικίας 63 ετών μάνατζερ έκανε λόγο για «τρεις υπερδυνάμεις» διότι, αφού συγχωνεύθηκαν, οι Dow και Dupont πρόκειται να «σπάσουν» σε τρεις ανεξάρτητες εισηγμένες εταιρείες.